Már nem akarunk belehalni a munkába, jól akarjuk érezni magunkat - Vénusz a Bakban és Vénusz/Plútó 

2021.12.15

A Vénusz december 9-től szinte az év hátralevő részéig a Plútóval áll együtt a Bak jegyében. Ez azt jelenti, hogy priorizálunk és a kapcsolataink megváltoznak. A Vénusz december 19-20-án hátrafelé kezd mozogni január végéig, emiatt háromszor annyi időt tölt el itt, mint normál utazása során. Éppen ezért a Bakoknak - különösen, akiknek a bolygóik, tengelyeik a Bak 10-30 fok közé esnek, jelentőségteljes változásokat hozhat, megvalósulhat akár egy nagyobb projekt vagy egy örömteli utazás. Intenzív és végletes hatások.

A Vénusz célja az egyensúlyba hozás, amire most lesz időnk, ha egyik végletből a másikba tudunk esni. Legfőbb kihívás egyensúlyba hozni a munkát a magánélettel, hogy legyen időnk jól érezni magunkat. A Vénusz legismertebb témái az örömről szólnak, arról, hogy mit szeretünk, mi jó nekünk és mit vonzunk magunkhoz. Nézd meg, hogy mik azok a helyzetek, amikbe belekényszeríted magadat, és érzelmileg nem érzed benne jól magadat. Minden meglévő belső konfliktus most kijön, kibukik, nyomás alá helyez - hála a Plútónak. Minél nagyobb a nyomás, annál nagyobb változásra és önszeretetre van szükség. 

A Bak jegyén áthaladó Vénusz célja, a stabilitás, hogy képessé váljunk olyan helyzetekben dönteni, amelyek korábban szenvedést okoztak. Bármilyen nehéz helyzetben is vagyunk, a folyamat megfordítható. A szívünket, a szív csakránkat (=Vénusz) ne lehangoljuk, hanem a széppel és az örömteliséggel felfelé hangoljuk, emeljük.

Fontos a hatékonyság, az idő keretek, a lefektetett működési szabályok. Ezek újragondolása sok helyen lehet időszerű annak érdekében, hogy ne akarjunk már belehalni a munkába, hanem élvezni is tudjuk a munkánk gyümölcsét. 

Költekezős időszakban vagyunk - akinek van mit, élvezze, engedje meg magának, de óvatosságra is szükség lesz: a retrográd Vénusz az impulzus szerű vásárlásokra, a haszontalan vagy szükségtelen dolgokra költésre hajlamosíthat. Jó tanács: Bármit veszünk a retrográd Vénusz alatt, őrizzük meg a blokkot! Mindemellett a Bak jegy szereti megtervezni a dolgokat, jó időszak lehet a pénzügyeinket újra gondolni.

Vénusz-Plútó kapcsolódással születettek, Skorpió Vénuszok, Bak Vénuszok "előnyben". 

További érdekességekről, jövő évi bolygóhatásokról december 20-i előadásomon fogok beszélni. Még lehet regisztrálni az online eseményre. A részleteket itt találod - 2022 asztrológiai áttekintő.