Marad az eső és fokozottan balesetveszélyes időszak

2019.05.30

Az év egyik legkiemeltebb időszakába léptünk, amely több változást, váratlan eseményt hordoz magában. A Mars a Rák jegyében (május 16-július 2.) halad, amely helyzete elsősorban a családi körülményekre van hatással, felerősíthet több érzelmi konfliktust családon belül, a szülő-gyerek kapcsolatokat. A Rák jegye a törődést és a gondoskodást szimbolizálja, a Marshoz az erőt és a cselekvést kapcsoljuk, amely ebben a jegyben védelmezően nyilvánulhat meg, illetve felerősíti a szükségét valamilyen gondoskodói tevékenységnek, ápolásnak, segítésnek, gondviselésnek. Figyeljünk oda, hogy ne nyomjuk le a saját akaratunkat mások torkán!

A Rák a gyomor tájékát is jelöli, ezért az emésztéssel járó problémák is gyakrabban jelentkezhetnek akár az érzelmi stressz miatt is.

Fokozott balesetveszély, több stressz!

A Mars közeledik egy elég erőteljes feszült álláshoz, szembe fog állni a Bak jegyében együttálló Szaturnusz/Plútó/Kétu holdcsomóval. Az egzakt együttállás június 14-én van, de a hatása már előtte való napokban is már nagyon erőteljes. Tulajdonképpen már érezteti a hatását. A Merkúr is megérkezik a Mars mellé és a Ráhuhoz. Ez az állás extrém mértékre emeli a balesetveszélyt, és problémássá válhat a kommunikáció, az indulatok, a vitás helyzetek! A Rák jegyben a vízzel kapcsolatos kihívások nőhetnek meg.

Nagy tanítások - sok változás

A Mars találkozása a Szaturnusszal, Plútóval és Kétuval erőszakos és sötét energiák domoninanciáját jelzi - beszippant, ha nem figyelsz. A hatalom, mások elnyomása, az átverés, az irigység, önzés és az önsajnálat nem segít, hogy elégedettebb életet éljünk. Ezek az energiák együttesen nagy tanítók most az életünkben! A Szaturnusz és a Kétu együttállása a munkával való elégedetlenséget is sok embernél jelezheti. Az időszak arra sarkall, ha valami nem jó, akkor most már lépni kell. Összességében a június és a július sok változást hoz és kiszámíthatatlanságot, főként a politikai, a gazdasági és a tudomány területén.

Készül a youtube videó, amelyben ezekről a hatásokról részletesebben is beszélek. Hamarosan kint lesz.

Védikus érdekesség - Apas: az óceánok istennője

A Védikus asztrológia rendszere szerint a Szaturnusz és a Kétu is a Purva Ashadha nakshatrában áll teljesen egymás mellett. Ezt a nakshatrát Apas uralja, aki az óceánok istennője. Sok víz- vagy vízzel kapcsolatos ügyeket, eseményeket hozhat az időszak (pl. áradások, vízproblémák). Ráadásul a Mars - amely épp a szemben álló jegyben jár az Ardrában, amelynek szimbóluma könnycsepp és Rudra a Viharok istene uralja, szintén hozzájárul a pusztító viharokhoz, esőkhöz és a nagy transzformációkhoz, ami felfelé vagy lefelé is vihet minket az életutunkon. A Purva Ashadha naksatra természete tüzes. Jelentése veretlen, vagy le nem győzött. Hozhat hullámzásokat a szerencsénkben, pénzügyekben, munkában, és több vitás helyzetet a kapcsolatainkban, szeretteinkkel május és szeptember hónapokban. Segíthet legyőzni a versenytársakat, az ellenségeket, illetve a saját magad védelmére lenni. 
A Szaturnusz 2018.11.27-2019.12.26 között van a Purva Ashadában, a Kétu 2019.05.09-2020.01.15. A Mars az Ardrában 2019.05-18-06.07.

A június és a július hónapban több türelemre és elfogadásra lesz szükség.