Márciusi hatások - védikus

2019.03.01

Az indiai asztrológiában a tranzitok vizsgálatánál a négy legfontosabb bolygóra esik a figyelem: ez a Kétu, a Ráhu, a Szaturnusz és Jupiter. Március 7-én a Ráhu-Kétu tengely jegyet vált, és belép az Ikrek - Nyilas jegyekbe. A jegyváltások körül erős a bizonytalanság, lelki áthangolódás zajlik.

A múlt és a jelen karmái

A Kétu az előző életek tudását és mintáit hordozza, a Ráhu a fejlődés irányát, jelen élet karmáját, a változást és a váratlan eseményeket mutatja. A Kétu a Nyilasban segíthet megérteni a karmát egy mélyebb szinten és felszínre hozhat rendkívüli tehetséget is. Az, hogy milyen eredményeket hoz (kedvező vagy kedvezőtlen) egy-egy tranzit, függ az előző életből hozott karmánktól is.

Kétu-Szaturnusz együttállás -Kilépés a zavarosból

Mindkét bolygó, a Kétu is és a Szaturnusz is szeparációt jelöl, amely nemcsak elkülönüléseket, hanem elválásokat is hozhat. A Nyilas jelében jelentheti a különböző nézetek, filozófiák, ideák határozott szétválását, illetve a szélsőségek és ítélkezések felerősödését és elhatárolódást valamitől. Sokan ebben az időszakban nagyot váltanak és lépnek ki a zavaros helyzetekből és mennek tovább új utakon, akár a korábbitól teljesen eltérő szempontokat és idegen kihívásokat keresve.

Kétu üzenete: higgy az ösztöneidben!

A Ketu moksa karaka bolygóként segítheti a spirituális fejlődést azáltal is, hogy jobban megtanulunk bízni az ösztöneinkben. A Nyilas jegyében a spirituális cél a valódi bölcsesség megtapasztalása. Bölcs emberré az válik, aki rájön mennyi kudarc és buktató van ezen a spirituális úton haladva. A másik lecke, hogy a megszerzett tudást tovább kell adni, felelősséget kell vállalni (Szaturnusz), át kell segíteni másokat is a nehézségeken, és segíteni kell a többi útkeresőnek.

Merj tanulni, tapasztalni!

Az Ikrek jegyébe lépő Ráhu Ikrek tulajdonságokat vesz magára, vagyis olyan vágyak felé mozdíthat, ahol a tudás, az utazás, az üzleti élet, az üzleti gondolkodás kapja a főszerepet. "Fej-nehéz" időszaknak is hívhatnám. (Merkúr a racionális elme, Ráhu a kettévágott kígyó feje - ennél fogva az egó is elég hangsúlyos szerepet kap.) Eszméletlen mennyiségű információ és kérdés halmazra kell felkészülni. Az időszak az intellektuális tevékenységeknek, keresésnek, kutatásnak rendkívül kedvez. A Ráhu természete nyugtalan, és jól érzi magát a szintén nyugtalan és sokszínű, kíváncsi természetű Ikrek jegyében. Szüntelen kereshetjük a kérdéseinkre a válaszokat - amelyekre, ha nem kapunk megnyugtató válaszokat, csalódásokhoz vezethetnek. A válaszokat a külső világ helyett a belső világunkban találhatjuk meg - a Kétu bölcsességével.

A Ráhu és a Kétu jegyváltása jelentős változást hozhat az elkövetkezendő 18 hónapban. Ez a tengely a múltbeli és a jelen életbeli karmánkra gyakorol nagy hatást. Ketten együtt összedolgozva segíthetik a fejlődésünket, az előre haladást, a bővülést egy új életterületen. (Legerőteljesebben az adott házban.)

Álljunk készen megtapasztalni a különféle élményeket, változatosságot és az új tapasztalásokat! A Merkúr által uralt jegyben azonban figyelni kell a túlzásokra, mert az idegrendszer jobban kimerülhet.

Merkúr retrográd, Jupiter gandanta

A Merkúr március 5-én retrográd mozgásba fordul, amely visszahozhat még megoldandó helyzeteket. A Jupiter gandanta pontra ért, amely nagyon erős karmikus hatásokat jelez. A Merkúr március 15-én visszalép a Vízöntő jegyébe, a Jupiter pedig március 30-én belép a Nyilas jegybe. Itt rövid ideig lesz, mivel április 11-én retrográdba fordul, és április 22-én visszalép a Skorpióba. Azzal, hogy egy rövid időre a a Jupiter a Nyilas jegybe lép, az év egyik legkiemeltebb hetei elé nézhetünk, váratlan eseményekkel.

Ne feledjük, a Ketu a bölcsességével, a Rahu az új tapasztalásokkal segít. Nem elég a tudást megszerezni, kell mögé a bölcsesség is. Hiába a van meg bölcsesség, ha hiányzik belőle a hit.

Kérlek ne feledd el, hogy az alábbi cikk a védikus asztrológia rendszere szerint íródott, ami azt jelenti, hogy bolygók elhelyezkedése eltérhet a nyugati asztrológiában használt állatövi jegyektől A védikus rendszer sziderikus állatövet használ, amíg az ismertebb nyugati asztrológia tropikust. A két rendszer ugyan más, ettől még egyik sem mond ellent a másiknak.