Karácsonykor a Mars a Kosba lép - védikus 

2020.12.22

A védikus asztrológia rendszerében a Mars elérte a Halak utolsó fokát, és december 24-én átlép a Kosba, ahol február 22-ig lesz. Amikor egy bolygó vizes jegyből tüzes jegybe lép át, minőséget vált, ilyenkor erőteljes karmikus hatások érvényesülnek, múltbeli érzelmi kötődéseinket megbolygathatják. A Mars a saját jegyébe készül belépni, a Kos jegyébe. Ahogyan a Kos első jegye a zodiákusnak, a kezdeteket szimbolizálja, a Halak az utolsó jegye az állatövnek, és a lezárásokat szimbolizálja. A Mars már kétszer áthaladt ezen az érzékeny zónán idén augusztus 14-19 között, valamint október 1-7 között. Aki tud, emlékezzen vissza rá, mi volt akkor, és mi tudatosult benne azóta!

Nagyon fontos áthaladása ez a Marsnak, és egyben utolsó is. A végső az új kezdetek előtt. A Halak jegyében merkúri naksatrában jár (t), ahol a szavakon túljutva, nem a másik emberrel harcolva, hanem ráérezvén a dolgokra, az érzéseknek teret adva a végső megértésről szól. A végső megértés a Mars esetében - Mars a cselekvés bolygója -  lehet az, hogy máshogy kell csinálni a dolgokat. Nem érdemes ugyanazt tenni, mint korábban, mert  semmi sincs már úgy, és semmi nem lesz olyan, mint eddig. Ha nem változtatsz, elmegy melletted az életed. A Halak a saját hálójában gabalyodva szenved - a saját gondolkodásának áldozata, ha passzív és nem tudja meghatározni magát. Az elmúlt hónapok segíthettek az újra definiálásban. A lélek egy nagy megtisztulási folyamaton megy keresztül a Halak-Kos jegyeken áthaladva.

A  Kos jegyébe belépő Mars rendkívüli módon felgyorsítja az új dolgok létrejöttét, akár a vírust is illetve az új típusú vírusokat is, hiszen a vírus sem lesz már régi. A Mars december 24-én Ketu nakshatrába lép, az itt lévő bolygók erősen kapcsolódnak az előző életekhez, és ezen a napon,  Karácsonykor a Nap és a Hold is Ketu nakshatában lesznek. Aminek véget kell érni, az véget ér. 

Az Aswinibe belépő Mars (ez az első nakshatra a Kos jegyébe lépve) találékony, mindent dinamikussá, energikussá tesz, és a gyors megoldások megtalálását segítheti, amelyek nem minden esetben jelentenek hatékonyságot is. Ez igaz lehet a vakcinára is. Az Aswini  szoros kapcsolatban áll a gyógyítással, orvoslással, valamint a közlekedéssel, szállítmányozással, így ezek a témák kiemelt figyelmet kapnak. A Kos türelmetlen jegy, és ha túl sok az akarás, egyre nagyobb lehet a frusztráció, a feszültség, mindez elősegítheti az arroganciát és az egoizmust. Ennek az időszaknak az árnyékoldala a türelmetlenség, az impulzivitás, az erőszakosság, a nyugtalanság. Legnagyobb pozitívuma, hogy aki nem agyal, hanem mer cselekedni, nemcsak több tapasztalattal lesz gazdagabb, hanem szembe találja magát a valósággal is. Rolf Dobelli svájci író, üzletember gondolatait találónak tartottam ide zárásként:


Sokkal kellemesebb gondolkodni, mint konkrét lépéseket tenni. Jobban esik valamin töprengeni, mint elszánni magamat a cselekvésre. A gondolkodás semmiféle rizikóval nem jár, míg a cselekvés igen. Ezért örvend olyan nagy sikernek az agyalás és a kommentálás. Aki csak gondolkodik, sosem találja szemben magát a valósággal, és soha nem szenvedhet el kudarcot. Aki viszont cselekszik, rengeteg tapasztalatot gyűjt be.

Január 10-től ismét Kala Sarpa lesz, ami egy olyan asztrológiai mintázat, amelyben az összes bolygó az állatöv egyik felében helyezkedik el, a Rahu-Ketu (karma tengely) egyik oldalán, és általában a váratlan veszélyhelyzetekkel függ össze. Ezt a hatást már a tavalyi év során február és május között megtapasztalhattuk. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen hatásokat és tanulnivalókat tartogat a 2021-es év - megvásárolhatod a december 18-án tartott élő online előadást, amelynek részleteiről ide kattintva tájékozódhatsz.