A tudás segít megszabadulni a vitáktól – Mars az Ikrekben 2023 márciusig

2022.08.21

Sok-sok izgalmas bolygóállás közepette érdemes a Marsra figyelni, amely augusztus 20-án belépett az Ikrek jegyébe. Az Ikrek jegyében nyolc hónapot fog eltölteni és jövő március közepéig lesz itt, amely a legkiemeltebb hónap a jövő évi asztrológiai naptárakban. Hogy miért? Mert márciusban a Szaturnusz és a Plútó is jegyet váltanak - ezek jelentős társadalmi változásokat jeleznek. Tekinthetünk addig is úgy a Mars Ikrek-beli tartózkodására, mint egy olyan időszakra, amely teszteli, mennyire tudunk megbirkózni a változékonysággal és a bizonytalansággal, és hogy az elménk mennyire tud aktív és rugalmas lenni a célok elérésében. 

A Mars természetéhez híven harcba száll, és az Ikrek jegyében mivel, ha nem az értelemmel? A régi rutinok már nem fognak működni... Minden bizonnyal sok jó ötlet fog születni, ám kevés fog belőle megvalósulni.

A gondolataid a legnagyobb ellenséged!

Az Ikrek jegy természete kettős, ezért a kettősség erősen jelen lesz azon az életterületen, ahová az Ikrek jegye esik a horoszkópunkban.  Az Ikrek legnagyobb ellensége a saját elméje - különösen igaz, ha a Mars születésedkor is itt állt -, mert a saját gondolataiddal állsz harcban. A Mars közismerten a háború istene, ezért az Ikrek jegyében a szavak és a negatív (alacsony rezgésű) gondolatok okozzák a legtöbb konfliktust, zavartságot. Ezért tisztítsuk az elménket, és bánjunk óvatosan a szavakkal, mert azok háborús helyzeteket robbanthatnak ki. Bármit mondasz vagy írsz, törekedj a másik oldal megértésére!

Testvér karma - két külön gondolkodás

Az Ikrek másik témája - ahogyan a szimbólumában is benne van -, a testvérek, amelyek a dualitást képviselik, és bár valamilyen ellentétet képviselnek, mégis kiegészítik egymást. Ha valakinek születésekor a Mars retrográd volt az Ikrekben, az általában testvér karmára utal - gyakran két külön gondolkodást. A Világban is a "testvérpárok" harcát látjuk, " a két külön gondolkodásét, vagy másik analógiájában a szomszédos országokét - lásd Ukrajna-Oroszország, vagy Tajvan-Kína konfliktusát, amelyek hasonlóan a testvéri dualitást - az egységből keletkezett kettéosztottságot képviselik. Ám a testvérharc az testvérharc, az ellentétek harca, kettejük esetleges harcába nem szerencsés harmadik félnek beleavatkoznia.

Vélhetően felerősödhetnek az ilyen típusú "testvéri" történetek az előttünk álló időszakban, ahogyan az Ikrek országok érintettsége is. Az országok, nemzetek besorolásában USA az Ikrek jegyhez tartozik, és a mundán horoszkópjában a Mars az Ikrek 21. fokán található. Ez azért lehet érdekes, mert Mars visszatérésük lesz, és háromszor fog áthaladni felette a Mars. Ez csak úgy lehetséges, hogy a Mars október végén hátráló mozgásba vált jövő év január 13-ig.

r Mars - október 27-től 2023. január 13-ig

Amikor egy bolygó nemcsak áthalad egy adott jegyen, hanem lelassul, és hátrafelé halad - ami a Mars esetén két és fél hónap lesz - , majd újra egyenesbe indul, kapunk időt arra, hogy rálássunk a belső folyamatainkra, a hibákra és kijavítsuk a régi mintákat. Ezek olyan témák, gondolatok, amelyek nagyon mélyen lekötötték a figyelmünket, és ideje fénnyel (tudással) megvilágítani és átalakítani a sötét gondolatokat. Ahhoz, hogy ezekre a belső folyamatokra jobban rálássunk az önismereti munkánkban, az Ikrek jegy kettős természete mellett a Skorpió jegyet is meg kell érteni- amelyben a leszálló holdcsomó jelenleg áll. Ebbe azonban most nem fogok mélyebben belemenni, a lényeg, hogy a tudásnak átalakító ereje van és lesz, mert a tudatlanság okozza a vitákat, a tudás pedig segít megszabadulni a vitáktól, a mélyben rejlő konfliktusoktól, az igazunkhoz való ragaszkodástól.

Természetünk kettős oldala

Ha el vagyunk akadva, össze vagyunk zavarva, általánosságban segíthet, ha felismerjük, hogy melyik énünk a valódi, és melyik, a "nem én" - akit a félelmeink táplálnak, és így van lehetőség visszatérni a kettéosztottságból saját egységünkbe. Az ellentmondásos és vitás helyzetek, tapasztalások rávezethetnek a "kettéhasadtságunk" felismeréséhez.

Zárásként - mert hogy tele van a fejem még sok-sok mondanivalóval, és egész nap írhatnék, és az ebéd se készülne el, figyeljünk oda, hogy ne vállaljuk túl magunkat ebben az időszakban. A túl sok munka, aktivitás, idegességet, idegbajokat eredményezhet. Az Ikrek egy olyan jegy, akit minden érdekel, és tele van ötletekkel, jön-megy, általában száz dologgal szeretne foglalkozni egyszerre, és közben beszél... ezért figyelj oda, hogy ne terheld túl az elmédet - főleg felesleges gondolatokkal, aggodalmakkal és mások teleregényével. Nem mindegy, hogy milyen energiával vesszük körbe magunkat. Maradj nyitott, és találj értelmes célokat! A Mars a fizikai energiát képviseli, ezért a gondolataink minősége nagyban befolyásolja jólétünket és az energiaszintünket.

Reni

UI.: A Mars kiemelt mozgásában erősen érintettek az Ikrek, illetve az a terület a horoszkópban, ahol az Ikrek jegy található - ide sok figyelem irányul. Ha az Aszcendens Kos vagy Skorpió, illetve Ikrek, akkor még kiemeltebben fontos időszak, hogy az energiákat megfelelő módon irányítsuk, mivel a beteljesülés az aszcendensünkön keresztül érhető el. Vannak egyéb hatások is, ezeket az egyéni horoszkópból láthatjuk - egyéni konzultáció szükséges.

* **

AKTUÁLIS: Szeptember 7-én indul az asztrológiában haladó szinten tartóknak a Szintézis modul, amely segíti a meglévő tudást rendszerben használni és az összefüggéseket meglátni, horoszkópot elemezni. Még lehet jelentkezni, akit érdekel, részletek itt.