Mars-Uránusz-Rahu együttállás

2022.08.01

Az Uránusz-Mars-Rahu a Bikában ma bepontosodott...

Különféle megélései lehetnek, attól függően, kinek milyen állásai vannak a Bika 18. fok környékén vagy más fix jegyekben (Oroszlán, Skorpió, Vízöntő). A következő sorokat azoknak írtam, akik frusztráltnak, erőtlennek, motiválatlannak vagy egyszerűen csak tehetetlennek érzik magukat - lehet ilyen mellékhatása is ennek az időszaknak. Ez általában annak a jele, hogy a régi merev minták fogva tartanak és nem mered csinálni a saját dolgodat. Befeszít, szétfeszít, dermedté is tehet, illetve egészségügyi problémákban is kicsúcsosodhat - pl. gyulladások, ízületi problémák. Sok ember küzd most a torkával, vagy a hangjával - a Bika jegye képviseli a torkot, az evést és minden olyan dolgot, amit nehezen nyelünk le.

A régi belénk rögzült félelmek (pénz, elég jó vagyok-e stb.) megkötik az életenergiát, ahelyett, hogy inkább élveznénk az életet. Az Uránusz energiái sürgetőek, és gyakran váltja ki az elégedetlenség érzetet. Jó lenne már előrébb tartani, de visszahúz a megszokás. A Bika az örömök és élvezetek jegye. Általában nem az a kérdés ilyenkor már, hogy én elég jó vagyok-e, hanem a meglévő helyzet nekem elég jó-e? És ekkor itt megszületik az elengedés gondolata, amelyre a Bika gondolni sem szeret. A sürgető érzés azonban mindenképpen előre lépésre ösztönöz, arra, hogy ki tudj már lépni a régi viselkedési mintáidból. Olyan dolgok felé vedd az irányt, amiket egyedül, függetlenül is meg tudsz tenni, és felszabadítóan hatnak rád. Az ellenállás az egyedüli, ami megbéníthat illetve a társadalmi nyomás. A legfontosabb mind közül, hogy arra mozdulj, amiben az örömödet leled. 

A Bika az értékek őrzője. Sok belső konfliktus oka mostanában az, hogy nem kezeljük helyén a saját értékességünket. Függünk külső hatásoktól. Görcsölünk. Az Uránusz a lehetőségeink szélesítését, az előrelépést támogatja, és a minket már fizikailag is korlátozó körülményekből való kilépést. Lehet munka, lehet egy kapcsolat, bármi. Lehet, hogy eddig jó volt, vonzó volt, de nyílnak a jövő kapui, a jövő lehetőségei, ne maradj le róla! Az Uránusz a ráébredésünket képviseli egy magasabb intelligenciára, amely elszakadásra bátorít. Ha nincs elég energiád a változtatáshoz, lásd meg, hogy több vagy annál, mint amire korábban tartottad magadat, és lásd meg azt is, hogy még mennyi felfedezni való élmény, lehetőség vár rád. Szüntesd meg magadban a merevséget, a ragaszkodást valamihez, hogy a kreatív energiáid működésbe tudjanak újra lendülni. Az Uránusz a haladásra készteti az egyéniséged, nem a stagnálásra, a Mars pedig arra, hogy csináld, csináld, - feltéve, hogy tudod is, hogy mit akarsz csinálni. Oldd fel a régi beidegződéseidet, viselkedési mintáidat azáltal, hogy átalakítod a mentális valóságodat! Nézd meg, hol vagy merev, hol nem mersz cselekedni, hol feszülsz bele abba, amiből már egy ideje szabadulni próbálsz. Mentálisan szabadítsd fel magad! 

A Bika nem siet sehova. Az Oroszlán sem. Állj meg stabilan! Bárhol vagy! Kecsesen! Méltósággal! Annyit vállalj, amennyit bírsz és jól esik. A Nap az Oroszlán jegyében jár, amely arról szól, hogy szeresd magadat, és szeresd az életedet! Ha fúj, ha esik, ha süt, minden pillanatában ott van az öröm lehetősége. Nem tudsz lemaradni róla. 

Végezetül ne feledd, a Rahu mindent felnagyít, az illúziókat, a félelmeket és a megtévesztés nagymestere. Ne hagyd, hogy lehúzzanak akár anyagilag, vagy akár az értékeidben. 

Reni