Mars, Vénusz gandanta (védikus)

2023.06.30

Mars a Rákban gandanta zónán halad át, ami akkor történik meg, amikor víz jegyből lép át tűz jegybe egy bolygó. Ez átmeneti időszak, hirtelen váltásokkal, több lehet a bizonytalanság, az instabilitás, mert egy állapotváltás zajlik ilyenkor, ami fájdalmas. A 29 fokon áthaladó bolygó szimbolikusan lezár egy fázist az életünkben, és már egy új módon folytatja az energiák kifejeződését egy másik szintre lépve. Sok vég és felbomlás történik általában, okozhat félreértéseket is, de a Mars esetén a legjobb tanács ilyenkor a nemcselekvés. Adjuk át magunkat az univerzumnak, és a zavar hamarosan el fog múlni.

A Mars a 29. fokon az Ashlesha nakshatrában, a Rák utolsó padájában, (Halak) nagyon legyengül, ezért az energiaszint is le tud hirtelen esni az utolsó fokokon áthaladva, de ahogy átlép a tüzes Oroszlánba, visszanyeri a Mars az erejét július 1-jén. Érdemes pozitív energiákhoz kapcsolódni azáltal, hogy új kreatív ötletekben gondolkodunk. Fontos a negatív gondolatokat átalakítani, hogy egy kvantum ugrás megtörténhessen az életünkben.

Mindeközben a Vénusz a Mars nyakában jár, vagyis már itt áll a gandanta zóna küszöbén, azzal a különbséggel, hogy a Vénusz nem egyszer, hanem 3x fog áthaladni a víz-tűz jegyek határán. A gandanta kifejezés karmikus csomót jelent, amely valamilyen állapotváltásra utal ha röviden akarom most megfogalmazni. A Vénusz először július 5-6-7-én, majd hátráló mozgása során (július 20-tól) vissza fog lépni a Rákba augusztus 6-7 körül, áthaladva a gandanta zónán. Utoljára, harmadjára október 1-jén vesz végső búcsút.

Az Ashlesha jelentése "kapaszkodó", "ölelő vagy "egymásba fonódó", ezért ami már túlzottan szorító érzés, nem enged, megköt, magához húz, egészségtelen ragaszkodásban tart, a függés vagy a féltékenység, ott az érzelmek és a kapcsolatok átalakítását, gyógyulását hozhatja a Vénusz többszöri látogatása ebben a nakshatrában, amit a kígyó istenek uralnak. A kígyó sok más jelentése mellett a az újjászületést is képviseli.

Ugyanezen a napon a Neptunusz stacioner, retrográdba fordul, amely hozzájárulhat a zavarodott állapotokhoz, furcsa, megmagyarázhatatlan érzésekhez, a valóság megkérdőjelezését stb. Mivel a Neptunusz transzcendentális energiát képvisel, ezért akik tudatosabbak, azokat kevésbé zavar össze.

Végezetül záró gondolatként, a bolygók csak valamilyen körülményeket "teremtenek", de senkit nem akadályoznak meg abban, hogy a megfelelő helyes cselekedeteket megtegye. Helyettünk senki nem dönt és nem cselekszik.