Ahelyett, hogy logikával akarunk megérteni dolgokat, bízzunk jobban a belső hangban! - Merkúr a Halakban

2020.02.17

A Merkúr az ésszerű gondolkodást, a kommunikációt és a kapcsolatokat szimbolizálja általánosságban. A Halak jegyében járó Merkúr (február 2-április 11.) gyenge, esésben van, ahol felerősíti az idealisztikus elképzeléseket, megnöveli a félelmeket, hogy nem érjük el, amit annyira szeretnénk. Mindezek miatt buta, ésszerűtlen döntések születhetnek materiális szinten. Ez a konstelláció nemcsak dilemmákat és belső viharokat tud generálni ha nem figyelünk oda rá, hanem olyan betegségeket is, amelyeket nehéz diagnosztizálni mindaddig, amíg valamit meg nem értünk magunkkal kapcsolatban egy magasabb szinten. Különösen érzékenyebbek lehetnek ebben az időszakban tesi szinten az Ikrek és a Szűz aszcendensűek, Nap - és Hold jegyűek. 

Visszajön a múlt, ahol feladtuk az ésszerű gondolkodást

A Merkúr a Halak jegyében ma irányt vált és megkezdi hátráló (retrográd) mozgását március 11-ig. Az irányváltás körüli napok felerősíthetik a bizonytalanságot és a megrekedtség érzését. A "normál" haladási irány megváltozásával a gondolkodásunk fókusza is megváltozik: a külső körülményekről a belső világunk megértése felé. A retrográd időszak visszahozza a múltat, főként azokat a helyzeteket, embereket, ahol az ésszerű gondolkodásunkat feladtuk a korábbi felismeréseink ellenére, és ennek következményeként rossz döntéseket hoztunk. 

Ne siettesd a dolgokat - előbb láss tisztábban, mit is akarsz!

A retrográd időszak a tudatosságunk növelését segíti elő azáltal, hogy lelassít, hogy megemésszük, feldolgozzuk az elmúlt hetek, hónapok történéseit, hogy megerősödve, tisztábban látva jó döntéseket hozhassunk. Nem érdemes siettetni a dolgokat, mert a legtöbb hiba itt abból adódik, hogy bekapcsolnak a félelmeink, előrébb akarunk tartani már, mint ahol ténylegesen tartunk. Olyan helyzeteket ismételhetünk, ahol a körülmények nem ideálisak, de ennek valódi okát nem akarjuk (be)látni, - pedig nyilvánvaló, csak nem halljuk vagy látjuk meg, és döntéseinkkel elbukunk ugyan azon a ponton, ahol korábban is. Általában azt a döntést nem hozzuk meg, amit már korábban is meg kellett volna hozni és helyette mást erőltetünk. (Ez egy tipikusan retrográd működés. Ha a horoszkópodban van retrográd bolygó, akkor ez még inkább ismerős lehet.) Végül emiatt kerülünk bele egy újabb és újabb negatív spirálba. Szerencsére ki lehet ebből jönni, de szükség van másfajta gondolkodásra és arra, hogy ne csapjuk be magunkat, érzéseinkhez őszintébben kell kapcsolódjunk. Minden megoldható, csak akarni kell! Ez az átmeneti időszak kiváló az önismeretre, az elengedésre és múlt hibás mintáinak felismerésére és megtörésére. 

A Halak jegye az utolsó jegye a zodiákusnak. Végső lezárásokat, lelki elengedéseket hoz karmikus szinten, mielőtt egy teljesen új életciklusba kezdenénk. A Nap február 19-én szintén a Halak jegyébe lép, amely a figyelmet még erősebben ide irányítja. Ikrek, Nyilas, Szűz, Halak jegyeknek vagy karmikus tengelyek itt, még kiemeltebb időszak!

Karma, látszat és valóság c. könyv

Nemrég megjelent önismeretet támogató könyvem, a Retrográd bolygók - Karma, látszat és valóság címmel, amely egy igazán mély szembesítő önismereti utazásra hív mindenkit. A könyv nemcsak a retrográd bolygók által jelezett ismétlődések mélyebb megértését segíti, hanem a retrográd időszakokra is ad hasznos tanácsokat, mibe érdemes bele kezdeni, mibe nem, mire kell jobban figyelni stb. Mindenkinek ajánlom, aki önmaga felé szeretne elindulni és vágyik visszatérni arra az  útra, amin szépen haladt, de erről valahol, valamikor letért.