Merkúr retrográd - engedd be a fényt az elmédbe és a változást!

2022.08.21

A Merkúr ma elérte a Szűz 24. fokát, ez az a pont, amitől eltávolodva később újra visszatér. (Szeptember 29-én) Ezt tekintjük a Merkúr árnyék időszakának kezdetének. Minden ami mostantól történik, nagyobb jelentőséggel bírhat az életünkben. A Merkúr a Mérleg 9. fokáig megy előre, innen fordul visszafelé és kezdi meg három hétig tartó retrográd mozgását, szeptember 9-én. (A Mars trigonjában.)

Az Ikrek Mars és a retrográd Merkúr is a közlekedéssel összefüggenek - az Ikrek a légi közlekedéssel is -, ezért ez a terület és maga a közlekedés, szállítás, kereskedelem területei is sok átgondolást és alkalmazkodást igényelnek majd jövő év tavaszáig. Ugyanez igaz lesz az adminisztrációs területekre, a könyvelésre, az oktatásra és a rendezetlen viszonyokra is.

A Merkúr retrográd időszakaiban bizonyos dolgok akadoznak, mint a kommunikáció vagy a fent említettek -, azonban ez nem jelenti azt, hogy az életnek meg kell állnia, mert a Merkúr három hétig retrográd. Tény, ha egy bolygó visszafelé halad, általában az élet nem a normális medrében folyik. Átállás történik - és ez sok ember életében igaz lesz, ezért tisztelettel viszonyuljunk hozzá!

A retrográd Merkúr befelé bátorít minket - mint ahogyan a retrográd Mars is október végétől. Ez a legjobb időtöltés az önvizsgálatra, az elmélkedésre és hogy megfigyeljük az érzéseink és gondolataink közötti különbséget és a köztük lévő kapcsolatot. Jó lehetőség, hogy több fényt vigyünk az elme sötétségébe és megerősítsük az istenivel való kapcsolatunkat.

A Merkúr szeptember 9. és október 2. között lesz retrográd. Az Ikrek, Szűz jegyek valamint a Mérleg első harmadában álló bolygók, tengelyek, valamint ha változó jegyek 24. foka és kardinális jegyek 9. foka körül és között állnak bolygók, tengelyek kiemeltebben érintettek. Az árnyék időszak október 17-én ér véget.