Mérleg Telihold 2020. április 8.

2020.04.07

A Kos-Mérleg tengelyen létrejövő Nap-Hold szembenállás annál nyomasztóbbá tud válni, minél jobban megpróbálunk két dolog között zsonglőrködni, hogy fenntartsuk az egyensúlyt, miközben énünk egy darabkáját feladjuk. Telihold a Mérleg 18.fokán április 8-á hajnal 4:37 Bp.

 A telihold azért jó, mert egy csomó felismeréshez hozzásegíthet azáltal, hogy a Hold fénye rávilágíthat a tudattalanban zajló folyamatainkra, amelyekkel most szembenézhetünk. A telihold idején jelentkező nagy erejű belső feszültség (általában már 2-3 nappal korábban) mindig valamilyen összeegyezthetetlenségre hívja fel a figyelmünket, ez okozza a feszültséget. Úgy érezhetjük, hogy választanunk kell - önmagunk (Kos Nap) és a másik ember szükségletei (Mérleg Hold) között. 

A telihold arra világíthat rá, hogy nem kell önmagunkat háttérbe szorítani azért, hogy a másokkal kialakított harmónia fent maradhasson. A Mérleg jegye a harmóniáról és az egyenrangúságról szól, ami feltételezi, hogy önmagunknak meg tudjuk adni, amit másoknak, és fordítva is igaz: nem mi akarjuk megadni másoknak azt, ami nekik hiányzik. A Hold vakítóan tiszta fénye rávilágíthat most arra, hogy mi az, ami nekünk hiányzik a harmóniánkhoz és az egyenrangúság érzés megteremtéséhez.