Mérleg újhold - hozd egyensúlyba magadat!

2019.09.27

Napról napra érezhetőbb, ahogy rövidülnek a nappalok. A Mérleg újholddal nemcsak azt tudatosítjuk magunkban, hogy véget ért a nyár, itt az ősz, hanem azt is, hogy mostantól kevesebb a fény és több lesz a sötétség karácsonyig bezárólag. Az újhold mindig a befelé fordulás ideje, a belső fényünkhöz való kapcsolódásé, a belső erőnk növelése, hogy legyőzzük a sötétséget, a jövőtől való félelmeinket.

A Mérleg újhold az egyensúly-teremtésre figyelmeztet, a belső erőnk növelésére. A Mérleg jegy hajlamos kifelé azt sugallni, hogy minden rendben van, azonban a felszín alatti belső bizonytalansággal és sebezhetőséggel küzd. A Mérleg újholdat a Vénusz uralja, amely szintén a Mérleg jegyében jár, s hat rá a Plútó. A Plútó visszahoz a múltból olyan érzéseket, amelyek még még nem gyógyultak be. A Plútó intenzitást ad az érzéseinknek és a belső konfliktusainkat feltárja: miközben vágyunk a mélyebb kapcsolatokra, aközben visszatartjuk a legmélyebb érzéseinket - a belső bizonytalanságunk miatt.

A felszín és a mélység, a külső és belső kényszerű találkozásában a Plútó olyan érzéseket hozhat felszínre, ahol sérülékenynek érezhetjük magunkat, ahol mélyen belül nagyon bizonytalanok voltunk. A Plútó a felszín alá néz. Tegyük mi is ezt - figyeljünk befelé, és őszintén akarjunk mögé nézni, hogy a valódi egyensúly elérésében lássuk hányadán állunk. 

A felszínes kapcsolatokban a Plútó nem tud jól működni, általánosságban elengedéseket,  változásokat, átalakulásokat hozhat. Az újhold egy jó időszak, hogy elkezdjünk lassulni, erősítsük önmagunkkal a kapcsolatot, tudatosítsuk, minek és kinek akarunk megfelelni, mik azok az érzések, amelyek kibillenthetnek, ahol labilissá válhatunk. A tudatosabbá válás segíthet a belső erőnk növelésében. 

Mérleg újhold 2019. 09.28. este 8h Bp. Mérleg 5. fok
Vénusz_Plútó kvadrát 2019.09.28-30.