Ügyeljünk arra, hogy semmi ne menjen a gyorsaság rovására - újhold az Ashwiniben 

2020.04.22

A csütörtök hajnali újhold a Ashwini nakshatrában jön létre, amelynek szimbóluma egy lófej. Minden szimbólum jól leírja az adott jegy természetét. A rendkívüli intelligencia, a mentális éberség és a gyorsaság mellett ennek a jegynek a kulcsszava az, hogy mozgásba lendít. Jól kiaknázhatjuk ezeket a képességeket az előttünk álló holdciklusban. Kiváló minden új kezdéshez, pl. tanuláshoz. A probléma abból adódhat, ha valami túl gyors. Ha túl gyorsan akarunk A-ból B-be eljutni, türelmetlenek vagyunk vagy nem tudunk toleránsak lenni. Fontos, hogy bármibe is kezdünk, előbb legyen meg az összhang, építsük ki a bizalmat, pontosan úgy, ahogy a ló és a lovasa között ez megvan. Ha ez nincs meg, akkor ezt most kell megtanulnunk, még mielőtt a lovak közé akarnánk csapni. Újhold a befelé figyelés ideje. Pontos 04.23-án 4 óra 14 perc Bp.

A nyughatatlanság veszteséghez vezet

Az Ashwini jegyét a Sárkányfarok (Ketu) uralja, ezért meg kell nézni, hogy a Ketu most hol áll. Jelenleg a Ketu a világ gyökerét szimbolizáló Mula nakshatrában van*, amelyet szintén a Ketu ural, ahogyan az Ashwinit is - és ez a mozgással ellentétes. Méghozzá azért, mert a Ketu vezérelt minták követése önpusztító folyamatokban végződnek és a nyughatatlanság generálja. Jó lenne tudatosan elkerülni, hogy ne indítsunk el a nyugtalansággal egy újabb önpusztító kört, hanem tudatosan kiszakadván belőle nagyobb belső erőre és elégedettségre törekedjünk. Jó lehetőség, hogy megértsük, hogyan hozzuk  szisztematikusan létre a saját önpusztító folyamatainkat a tudatlanság vagy az önmegtévesztés miatt. 

*Visszanéztem, mikor járt utoljára a Ketu a Mulában. 19 évvel ezelőtt, 2001. szeptemberében. Érdekes, hogy akkor is New York élt át egy pusztító támadást és most is New York az, ahol rengeteg a vírus okozta áldozat. A Mulát uraló istenség Nirriti, a pusztítás istennője, szembenállást, ellentétet és veszteséget jelent. A Ketu által jelzett hatások hirtelen, váratlan események formájában érkeznek. 

Új kezdet, hibák nélkül

Az újhold egy érzelmi eltávolodást jelez a múlt mintáitól, emberektől, illetve egybeolvadást mindazzal a tudással, bölcsességgel, amit már korábban megszereztünk. Fontos, hogy tanuljunk a múltbeli hibákból, (pl. a naivitásból, a nemtörődömségből, a sietségből, a jól indul, aztán nincs időnk a befejezésére stb...),  és azokat ne ismételjük meg újra! 

Gyógyító újhold 

Az újholdat uraló istenségek az Ashwini Kumarák, akik természetfeletti képességekkel bírnak, és meg tudják oldani az egészséggel kapcsolatos minden problémát. Az iker testvérpár az istenek gyógyítói, akik villámgyorsak, és különféle mágikus tudás és praktikák tudói, mint például az ayurvéda, hipnózis, asztrológia. Orvosokat és a gyógyszerészetben tehetséges embereket jelöl ez a csillagjegy - ezért a koronavírus gyógymódjára is jó eséllyel rátalálhatunk az előttünk álló holdciklusban. Az újhold növelheti a bátorságot, a belső erőt, hogy legyőzzük a régi félelmeinket, a betegségeinket, és a lelkünk gyógyuljon.

Az Aswiniben létrejövő újhold elsősorban a figyelmünket befelé kívánja összpontosítani, segít abban, hogy motiváltak legyünk az új dolgok elkezdésében. Mozgásba lendít, de ügyeljünk arra, hogy semmi se menjen a gyorsaság rovására!