Munkás nyár, ürüm az örömben - Nap, Merkúr szemben a Szaturnusszal

2021.08.01

Az életörömöt, a szórakozást, a vállalkozói tevékenységeket, az egyéniségünk kifejezését az Oroszlán jegyében járó Nap teszi igazán hangsúlyossá. Az Oroszlán felhőtlen örömébe a Szaturnusz kicsit bekavar. Munkássá teszi a pihenést. 

A Nap ezekben a napokban a Szaturnusszal kerül szembenállásba, ezek ellentétes energiák, egymástól nagyon távol vannak mind természetükben, mind a Naprendszerben, így szimbolikusan is eltávolodást jelezhetnek. Ez olyan, mint amikor két fél álláspontja egymástól távol esik, vagy nincs közös nevező. Ezért hozhat lezárásokat, félreértéseket is. Ha pedig nagyon eltávolodtál saját magadtól, saját magad középpontjától, ideje visszatérni.

A Szaturnusz ezekben a napokban felelősség-vállalásra és az élet praktikus oldalára, a mindennapok terheire irányítja a figyelmet. Jelezhet késleltetéseket, akadályokat ingatlannal, szerződésekkel, kommunikációval kapcsolatban és egó-problémákat: a túl nagy egó, ha kontrollálni akarja környezetét, miközben saját magát helyezi hatalmi pozícióba, konfliktus forrás lehet.

Természetesen a vidámságot sem szabad nélkülözni, a valódi akadályt az elmagányosodott szív negatív gondolkodása, borulátása teszi a lelket igazán nyomasztóvá. 

Szükség van a töltődésre, a jó dolgok megbecsülésére az életünkben. Bármilyen bolygó áthaladása ezen a jegyen emlékeztet a szívünkkel való kapcsolat fontosságára, hogy meg tudjunk nyílni az élet örömteli oldala felé. Használd ezt az időszakot arra, hogy önmagadra fókuszálsz, önmagadat erősíted, emeled a rezgésedet, felkészíted magad az őszre. Igen, fel kell töltődni addigra. Bár az egész év egy folyamatos változás, amiben vagyunk, az előttünk álló kb. két hétben még erős átalakító energiák hatnak, ami miatt a fáradtság érzet is jelen lehet. Az új alapok lerakásához új energiák kellenek.

Ha az öröm nő, a fény is nő benned!