Nagy erejű változások, Nap- és Holdfogyatkozások (rádió+vlog)

2019.06.29

Július az eklipszek hónapja

A hónapban sok váratlan, kiszámíthatatlan eseményre, hírre számíthatunk, melyek lehetnek nagyon kedvezőek és nagyon kedvezőtlennek tűnők is. Július 2-án teljes Napfogyatkozás, 16-17-én pedig részleges Holdfogyatkozás lesz, utóbbi látható lesz Budapestről. Nem ritka jelenségek a fogyatkozások (eklipszek), december 26-én lesz a következő. A régi időkben baljós jelként tartották számon, egyes népeknél egyenesen rettegtek tőle, sötét, démonikus erők jelenlétével hozzák összefüggésbe és gyakoriak a természeti katasztrófák. A világ sorsával, népével foglalkozó ága az asztrológiának (mundán asztrológia) a legkiemeltebb eseménynek tartja a fogyatkozásokat. 

Csernobil és a  holdfogyatkozás 

A most rendkívül népszerű Csernobil sorozat hatására megnéztem az akkori bolygóállásokat. Azt gondolom, hogy az, ami ennyire felkapott, annak energetikailag bele kell illeszkedjen a mostani időkbe. Csernobil katasztrófáját megelőző két napban volt egy holdfogyatkozás - telihold a Skorpióban, a Plútóval együttállva a leszálló holdcsomóval. A holdfogyatkozások a következő holdciklusig éreztetik legerőteljesebben a hatásukat, és a fogyatkozások körüli napokon mindig több a zűrzavar és a hirtelen, váratlan események.

Töltekezés, kapcsolatok, váratlan események, hullámzó hangulatok

A Rák újhold (és Napfogyatkozás) a családról, az anyaságról és a törődésről szól. Arról is szól, hogy önmagunkról mennyire tudunk gondoskodni. Globális szinten is megjelenik a gondoskodás, törődés fontossága. Megannyi kezdeményezést hallok, látok most, pl. hogy a július műanyag mentes hónap legyen. Ugyanígy érdemes újra gondolni, hogy milyen minőségű tápanyagokat viszünk a szervezetünkbe, vagy hogy mivel etetjük magunkat. A Rák jegye érzékenységéről és hangulatingadozásairól is híres. Emésztési problémák felerősödhetnek, ha a múltból felgyülemlett érzéseket nem -, vagy csak részben tudtuk feldolgozni. 

A július hónap nem az egyedüllété, hanem a valódi kikapcsolódásé, töltekezésé, sütés-főzésé, grillezésé, pihenés. Bízom benne, hogy mindenki megtalálja a maga lazulását, mert itt a kulcsszó az, hogy semmit se erőltetve, hanem figyelve a megérzéseinkre, és arra, hogy mihez érzünk kedvet, engedve a hangulatainknak, és bátran legyünk spontának. Kényszeres kontrollálása a dolgoknak feszültségen és elégedetlenségen kívül nem ad hozzá a hónapnak.

Telihold a Bakban 

A július 16-17-i telihold - részleges holdfogyatkozás, amely Budapestről is látható lesz, a Bak jegyében jön létre, a Szaturnusz és Plútó közelében. Kapunk a teliholdhoz egy kedvező hatást, érkezik a Vénusz a Rák jegyében a felszálló holdcsomópontra. Itt a Vénusz ereje megnő, több lehetőséget kapunk, hogy a Vénuszi témákban, kapcsolatokban, pénzügyekben kiteljesedjünk vagy ezekkel kapcsolatos problémákkal szembenézzünk. A telihold váratlan és feszült hatása mellett kedvező helyzeteket is hozhat, sorsszerű találkozásokat, szerelmet, örömteli találkozásokat, üzleti lehetőségeket. A kapcsolatainkban jöhet egy új fordulat. A telihold reflektorfénybe állít mindent, így a Bak jegyében fény vetülhet minden olyan fontos dologra, amelyre korábban árnyék vetült. 

További részletek a vlogon:

Utazási bonyodalmak - Merkúr, Mars az Oroszlánban, Merkúr retrográd

Június közepe óta együtt halad fej-fej mellett a Mars és  Merkúr, hozván sok új ötletet és konfliktus helyzetet. Leglátványosabban a közlekedésben észlelhetjük hatását, különösen az utazásnál, a repülő járatoknál. Nemcsak a Wizzair-nál vannak problémák, sorra hallom a különféle légitársaságok "húzásait", átszervezéseit, járatváltoztatásait, várakoztatásait, műszaki meghibásodásokat, ügyintézési problémákat stb. A telihold utáni időszakban csökken a Mars hatás a Merkúr mellől, eltávolodnak egymástól, látszólag csökkenni látszik a feszültség, vitás helyzetek, de nem dőlhetünk kényelmesen hátra, mivel a Merkúr július 6-9-e hátráló mozgásba vált. A retrográd időszakban is fel kell készülni késésekre, akadályokra, utazási nehézségekre. Több türelemre lesz szükség és időben induljunk el mindenhova!
A Mars az újhold napján belép az uralkodó Oroszlán jegyébe, ahol már a Merkúr jár. Az Oroszlán jegyében a vállalkozó kedv, a kreatív önkifejezés, az életörömök, szerelmi ügyek intenzitása mellett az egó és a hatalmi törekvések is nagymértékben felerősödnek. 

A retrográd hatásról a Retrográd bolygók c. könyvben minden fontos információt. Nemcsak önismeretet segítő könyv, hanem útravalókat is ad a bolygók retrográd tranzitjainak idejére.