Nap-r Vénusz találkozás a Bakban

2022.01.08

A Vénusz visszafelé haladva 8-án éri el a Napot. A Nap és Vénusz találkozása a kapcsolatokra és a pénzügyekre nézve rendkívül kedvezőtlen. A Nap elégeti a retrográd Vénuszt, lerontja, a vénuszi ügyek szenvednek, azaz pénz, kapcsolat, öröm, harmónia, önérték stb. A Vénusz a Nap elé kerül és ez a legkedvezőtlenebb állása. 

Ebben az időszakban rossz pénzügyi döntések születhetnek, azok az emberek hibázhatnak, akik egyébként kiváló szakértői a területnek. Nem látnak tisztán. A Nap "elvakítja" a szemet, az égetettség miatt a Vénusz láthatatlanná válik, a Nap sugaraiban nem látod a Vénuszt, érdemes ezért nagyon óvatosnak lenni döntéseinkben ezekben a napokban. Utoljára 2014. január 12-én volt ilyen állás. 

Ez a konstelláció azt is jelezheti, hogy nem látjuk a hogyanját a dolgoknak. Hogyan lesz ez vagy az? Belső értékekkel és a bennünk meglévő potenciállal kapcsolódjunk össze. A Nap égettségével a szív félelmeit, téveszméit meg lehet törni. Az üzeni: csináld szívvel! Belobbanthatja a szenvedélyt.

A Vénusz másik témája a kapcsolatok, és mivel jelenleg visszafelé halad, ezért régi kapcsolatokat hozhat vissza az életünkbe, olyanokat, amelyekkel még dolgunk van. Ha új kapcsolatot szeretnénk, most van itt az ideje megvizsgálni, hogyan viszonyultunk eddig egy kapcsolathoz, és miben kell változzunk, hogy rátaláljunk a szerelemre. A meglévő vagy elromlott kapcsolatokat is lehetőség van jobbá tenni, ha vannak megfelelő alapok. Ha nincs, akkor azok most meg fognak mutatkozni, fény derül az igazságra. A sok bajt okozó kapcsolatokat, viszonzatlan szerelmeket, felszíneseket el kell engedni, hogy a maradék önbecsülésünk legalább megmaradjon és tenni azért, hogy az új személyiségünk megerősödjön. 

A Bak jegyében hátráló Vénusz (dec 19-január 30.) idején nagyon praktikusnak kell lenni, mert a váratlan események miatt könnyen kicsúszhat a kezünkből az irányítás. A Bakot leginkább a siker és a gyakorlatiasság, a kézzelfoghatóság, a hosszútávúság jellemzi, ezért ezek a szempontok felerősödnek a retrográd Vénusz alatt. Nemcsak az értékes kapcsolatok iránti vágy erősödik fel, hanem a stabil pénzügyi háttér megteremtésének igénye is. A Vénusz Földközelsége miatt jobban ráláthatunk ezekre az igényekre és a hibákra is, amelyek globálisan egyre jobban begyűrűznek. 

A Vénusz visszafordulása a kapcsolatok és pénzügyek visszafordulását jelképezi - bármelyik irányba lehetséges - kedvezőből kedvezőtlenbe vagy kedvezőtlenből kedvezőbe. A Vénusznak ez még nem a végleges haladási iránya, haladni most befelé lehet. Általában a Vénusz negatív asektusai ilyenkor jobban felerősödnek, nem kedvesek egymással az emberek, sértenek, bántanak, vagy előjön a kapzsiság. Amikor a Vénusz előre indul, van lehetőség ténylegesen nagyobbat előre lépni a belső öröm és harmónia helyreállítása révén. Ne feledd, a Vénusz a báj, a kedvesség - amit kisugárzol, azt fogod visszakapni. 

A Vénusz "párja" a Mars közeledik a Neptunusz kvadrátjába, ahol összezavarodik a ködös hatásoktól, és nem tudja mikor és mi ellen védekezzen. 

* * *

Aki személyesen szeretné látni, hogy az ő horoszkópjában hogyan vannak jelen a mostani hatások, egyéni konzultáció keretében van lehetőség megbeszélni. A retrográd Vénuszról pedig még többet megtudhatsz a keddi "Beszéljünk róla többet!" klubon. Gyere el, csatlakozz! Részleteket itt találsz.  A Retrográd bolygókról szóló könyvben is rengeteg hasznos információt találhatsz. A teljes 2022-es évről szóló asztrológiai áttekintő előadást is ajánlom figyelmébe, akit részleteiben is érdekel az előttünk álló év.