Napfogyatkozás, újhold az Ikrekben

2021.06.10

A mai Ikrek újholdat - ami egyben egy napfogyatkozás is, a Merkúr uralja, ami visszafelé halad. Ilyenkor semmi sem a megszokott kerékvágásban halad, több a problémás helyzet, a félresikerült munka, a hibázási lehetőség, kommunikációs frusztráció. Aki eddig kételkedett a retrográd Merkúrban, most már tudhatja, hogy nem városi legenda. Egy rossz kattintás nagyon fájhat. A Merkúr, a Nap és a Hold együttállás a Neptunusz kvadrátjában van, amelynek köszönhető a mentális zűrzavar, információ és a tények figyelmen kívül hagyása. Fogyatkozások idején jellemzően többen bekattannak.

Az újhold, mint fordulópont a régi gondolkodási sémák felismerését és elengedését segíti, egy régi helyzetre máshogy is ráláthatunk. Ha nem félünk őszinték lenni magunkkal, örömtelibbé tehetjük az életünket.

Az indiai rendszerben a napfogyatkozás a Mrigashira csillagképben látható, amelynek szimbóluma az őz. Az őz ingatag természetű, változékony, fontos, hogy ne inogjunk meg és ne meneküljünk el a problémák elől, hanem szánjunk időt a dolgok átgondolására, megbeszélésére. Az őz mitológiai témája a keresés és az üldözés. Érdemes tudni, hogy a Mrigashira ereje (shaktija) a megvalósulás erejét adja, amit értelmezhetünk úgy, hogy a belső erő megtalálása sokkal inkább elvezet a kiteljesedéshez, mint hajszolni vagy elérni egy adott célt. 

Az újhold arra inspirál, hogy jobban koncentrálj és figyelmedet összpontosítsd annak a keresésére, ami valóban kiteljesíti a lelkedet.