Óvatosan a kommunikációval! (rMerkúr-Plútó)

2019.07.28

A Rák jegyében hátráló Merkúr lelassult, irányváltáshoz készül. A Plútóval került ismét szembenállásba (kb. augusztus 7-ig). Könnyebben felkaphatjuk a vizet, a szavak bántóak lehetnek, odaszúrósan vagy a telefont rácsapósan. Ha mindezt el szeretnénk kerülni, akkor ne ezekben a napokban akarjuk meggyőzni a másikat, vagy jobb belátásra bírni, kerüljük a vádaskodást, mert most kicsi a nyitottság és a befogadás a párbeszédre. Több az ingerlékenység, a régi sérelmek kibukhatnak - amelyek valóságtartalma ugyan kicsi. Az átélt sérelmek a gyerekkor emlékeihez visszanyúlnak. 
A Hold a kommunikáció jegyében, az Ikrek jegyében jár (július 26-29.) és utána belép az érzékeny Rák jegyébe.

A Merkúr a Rák jegyében visszafelé haladva a múlttal, a gyerekkorral, a családi-szülői kapcsolatokkal, az otthonnal vagy a törődéssel és gondoskodással összefüggésében hozhat fel mélyről dolgokat. A plútói érintettség miatt tabukat, titkokat. Érzékenyebb lehet az idegrendszer. 

A fenti témákban érdemes újra átgondolni a saját szerepünket és fejlődni.
A fenti témákban érdemes újra átgondolni a saját szerepünket és fejlődni.

A Rák és Bak jegyűeknek ez több kihívást jelezhet a kommunikáció területén, illetve akinek a képletében megtalálható a Merkúr-Plútó konstelláció, vagy a holdcsomóponti tengelye a Rák-Bak tengelyen található.

Augusztus 1-jén Oroszlán újhold lesz. Ekkor fordul a Merkúr is direktbe. Feszült, bizonytalan, kiszámíthatatlan napok, legyünk türelemmel és szívvel-szeretettel közelítsünk a felmerülő kihívásokhoz, változásokhoz!