Páváskodás Londonban - Rahu a Krittikában

2021.12.04

London Karácsonyi fényei mindig is nagyon vonzottak. Egyszer volt szerencsém megcsodálni. Ez a pávatollas nálam mindent visz, a Bond Streeten látható, és a történelméhez illik a pávatoll szimbóluma, ami a hivalkodást, a tekintélyt képviseli, és ezzel a 18.század végi divatikonokra is emlékeznek, akik az utcán sétálva más szintre emelték a páváskodást.

A pávatoll a hindu filozófia egyik ikonikus szimbóluma, Krishna - aki az egész univerzumot testesíti meg - haját vagy koronáját díszíti, mindig magán viseli, hogy megmutassa, benne van az élet minden színe.

@bondstreet
@bondstreet


Az érdekesség és az időzítés, ami miatt megakadt a szemem a londoni képeken, az, hogy a Rahu az idei karácsonyt a Krittika nakshatrában tölti (18 évente tölti itt), aminek az egyik szimbóluma éppen a pávatoll. A hím páva díszes tollai a férfias rész kiáradó, túláradó harci természetét jelöli ennek a nakshatrának, továbbá minden korban a szépséget és a tudást képviselte. A tudást azért, mert szem formája van benne. Ugyanakkor a pávát védőmadárnak is tartják, megvédi az embert a gonosz szemtől és elpusztít minden negatívumot, például haragot, kapzsiságot, féltékenységet. A páva szimbólumának megértésével kerülhetünk közelebb a Krittika nakshatrához. A páva madarat a psziché én-védelmének is tartják, harmóniát és örömet hoz az elmének.


A Krittikát Kartikeya, a háború istene uralja, Parvati és Shíva fia, Ganésa testvére. Gyakran ábrázolják örökké fiatal férfiként, aki egy indiai páván lovagol vagy annak a közében van, harci öltözékben.Számos történet van még, amit ehhez a nakshatrához és a pávához lehet kötni, azokról majd talán máskor egy másik bejegyzésben.A páva fenséges és büszke. 

Megpillantva a pávatollat jusson eszünkbe a büszkeség, a szépség, és az, hogy az élet színes és változatos!

Fotó, hivatkozás secretldn.com