Rádióinterjú - Ikrek telihold (holdfogyatkozás) 11.30.

2020.11.28

Amikor a Hold már annyira dagad, hogy már nagyobbra nem is tud, jelzi, hogy valami hasonlóképpen "dagad" és készül kikerekedni, teljessé válni az életünkben. A telihold előtti két-három nap éppen ezért mindig nagyon intenzív, sokakban megnő a feszültség, a nyugtalanság, az érzelmi felfokozottság. Az Ikrek jegyében (8.fok) november 30-án létrejövő telihold különlegessége, hogy egyben holdfogyatkozás is (félárnyékos), vagyis a szokottnál is erőteljesebb érzelmi-fizikai reakciókat válthat ki, és a hatása is jelentőségteljesebb.

Fogyatkozások idején napvilágra kerülhetnek azok az ügyek, amikre eddig árnyék vetült. Hiszen a föld is árnyékot vet a Holdra. Lefordítva, ez jelentheti például azt, hogy megtudod, hogy a párod, vagy a barátnőd, vagy egy munkatársad miként vélekedik rólad, de szembesülhetsz egy váratlan hírrel is. Ezek lehetnek felkavaróak, drámaiak, és lehetnek nagyon meghatóak is. Mindenképp fontos fordulópontot jelent, mind a kommunikációban, mind a gondolkodásmódunkban. A kirobbanó ellentétek a telihold idején mindig a saját belső érzelmi világunkban dúló ellentéteket hívja fel a figyelmet, az önazonosságunk hiányát, amit a másik ember személyében látunk viszont vagy általa váltódik ki.

Azt hiszem, itt az Ikrek-Nyilas tengelyen, ahol a telihold létrejön, a legerősebb konfliktus ok az átlagosság érzése és a fontos embernek lenni érzése között van. A másik konfliktus forrás pedig az, ha azt hisszük, hogy egyetlen helyes látásmód van, az, ahogyan mi gondoljuk, vagy ahogyan azt mi szeretnénk gondolni, vagy az, hogy csak mi vagyunk képesek átlátni a dolgokat, a másik pedig nem. Tipikus jelenség, hogy sokan ilyenkor vakok és csak azt látják, amit látni akarnak és a döntéseik érzelmi alapúak, amelyek nélkülözik a tényeket.

A telihold jelentős fordulópont, amely nagy felismeréseket hozhat, és növelhetik a tudatosságunkat. Segíthet elengedni a régi összefüggéseket, átvett gondolkodási mintákat, ráébreszthet a kommunikációban rejlő hiányosságokra, igazságokra.