Rák újhold - gyarapodás korlátozások között

2020.07.18

Duplázunk a Rák újholdból, mivel június 21-én már volt egy a Rák 0. fokán, most pedig a Rák 28. fokán ismét találkozhatunk a Rák energiáival egy másik minőségben - megerősödve, tudatosabban megélve. A Rák jegy érzékenységéről híres, és fontos a törődés, a táplálás, a gyarapodás. Itt a törődés egy hosszabb folyamatot jelöl, egy fejlődést, (fel)növekedést, ami magával hozza azt az üzenetet, hogy elértem egy fejlődési szakasz végéhez. Ha itt, ahol most vagyok nem tudok tovább gyarapodni, fejlődni, akkor itt az idő, hogy visszataláljak a saját helyemre - ebben segíthet például a július 20-i újhold. 

A Rák jegyében a családdal, a gyermekekkel és a szülőkkel kapcsolatos témák jönnek fel erőteljesen. Az újholddal pontosan szemben áll a Szaturnusz, ami az akadályokat, a késleltetéseket jelzi, és pont azokra a tulajdonságainkra mutathat rá, amelyek frusztrálnak, és a gyarapodásunk, növekedésünk gátjai lehetnek. A saját érzésvilágunk elnyomott aspektusai köszönhetnek vissza, amelyek visszanyúlnak a gyerekkorba. Mivel nem foghatunk mindent a szüleinkre, itt az idő, hogy az önkifejezésünkben merjünk egy nagyobb lépést tenni afelé, hogy felvállaljuk az érzéseinket, önmagunkat. Ez több felelősséget jelent önmagunkkal szemben.

Felnőtt kapcsolatokban, amelyekben túl nagy hangsúly helyeződött a függőségre, segítésre, támogatásra, ott új fejezet kezdődhet, mert megérett az igény az egyenrangúságra. Szeretné mindenki elfoglalni az őt megillető helyét - jelzi ezt az uralmi Hold, az uralmi Szaturnusz és nem mellesleg, az uralmi Mars is a Kosban. Felismervén és elengedvén a függő - szülő-gyerek jellegű kötődéseket - amelyek az első Rák teliholdnál június 21-én már elindulhatott -,  az érzelmi biztonságot magunkban keresve elkezdhetünk felnőni egy új helyzethez. Senki nem szeret egyedül lenni, ám ha önmagunkat hagyjuk magára, akkor ne csodálkozzunk, ha más is magára hagy, és esetleg mindent szürkének és negatívnak érzékelünk, miközben megszakadunk a sok (szubjektív) tehertől, amit cipelünk.

Újholdkor fontos a töltekezés és az önmagunk egységéhez való visszatalálás. Minden újhold az önkifejezésünkben egy új lehetőséget indít el. A Rák újhold rendkívül kedvező, a Jupiter hatás segíti, hogy ügyeink gyarapodásnak induljanak, pozitívan lássuk a jövőt és új belső otthonra, békére találjunk - még ha bizonyos korlátozások között is éljük ezt meg a Szaturnusz hatása miatt. 

A vasárnap reggeli rádióinterjút itt hallgathatjátok meg a Rák újholdról: