Merkúr retrográd a Vízöntőben - az értelem sztrájkba lép?  Február havi bolygóhatások

2021.01.31

A február hónap rendkívül feszült állásokat jelez, mivel egymásnak feszül két fő téma: a szabadság és a korlátozás. A Vízöntő jegyében összegyűlő bolygók (Szaturnusz, Jupiter, Merkúr, Nap, Vénusz, és február 10-11-én a Hold is itt lesz) felduzzasztják a meglévő feszültséget, amely ellenállásokat robbanhat ki. Ahhoz, hogy jobban megértsük ezt a folyamatot, értenünk kell a Vízöntő mentalitását, amely fenn kívánja tartani az emberi jogokat, a humánus hozzáállást, a szabad akarat gyakorlását, azt, hogy minden ember szabadon dönthessen a saját életéről anélkül, hogy ezért kirekesztenék. 

"Minél jobban nyomnak valamit, annál nagyobb lesz az ellenállás."

Egy Vízöntőt nem lehet kényszeríteni. A Vízöntőt a legjobban az értelmetlenség bőszíti fel. A bolygók nagy része egy jegyben tömörül, ami azt jelenti, hogy egy életterület kap erőteljes fókuszt. El lehet képzelni azt az állapotot, amikor egy helyre tömörülnek az emberek, vagy sok ember korlátozódik kis helyre, hogy abból mi lesz. Mindez a Vízöntő jegyében, amely híres a sokszínűségéről, a szabadságvágyáról és makacsságáról. 

A Vízöntő jegyéhez kapcsoljuk a sztrájkokat, amelyek akkor sem ritkák, amikor a Merkúr visszafelé halad, ahogyan ezt mától teszi február 21-ig. Minden sztrájk lényege a nyomásgyakorlás, hogy az életkörülmények változzanak. A Szaturnusz-Uránusz kvadrát most februárban válik pontossá, amely kirobbantja a tarthatatlan feszültséget, a váratlan eseményeket, az idejét múlt rendszerek összeomlását, amelyek nem szolgálják a haladást, így egyre több megmozdulásra, tüntetésekre, szabályszegésekre számíthatunk. (Egzakt február 17-én illetve majd június 14-én ismét.)

A Vízöntő jegyében visszaforduló Merkúr a jövőt képviseli, azt, hogy gondolj a jövőre, láss messzebb, mint ami most van, láss tényszerűén, tegyél fel kérdéseket, menj utána a dolgoknak, lásd a hátterét. Foglalkozz a jövőddel, magaddal, tegyél bele kemény munkát, mert meglesz az eredménye! Nem azonnal lesz látható, hanem április és június között. A Merkúr virágzik a Vízöntőben, kedveli az eredeti kreatív ötleteket. 

A Merkúr irányváltása ráirányítja a figyelmet azokra a problémákra, amelyek a felszín alatt ott voltak, de mélyebben vagy hatékonyabban még nem foglalkoztunk velük. Ilyen lehet a gazdasági helyzetünk. 

Ne csodálkozzunk, ha az értelem bolygója, a Merkúr sztrájkba lép. Pontosabban fogalmazva, az értelem lép sztrájkba, valahogy úgy, ahogy Ayn Rand  Veszett Világ c. könyvében, ami azt boncolgatja, mi történik, ha az értelem sztrájkba lép. Főszereplői komoly, újító iparosok az ötvenes évek elképzelt Amerikájában, akik úgy érzik, a kormány fokozatosan átveszi az irányítást és ellehetetleníti a munkájukat, és ezért úgy döntenek, ellenállnak. Érdekessége, hogy az írónő nemcsak hogy a Vízöntő jegyében született, de még a Szaturnusza is itt áll ebben a jegyben. 

Egyre több ember érzi a saját bőrén és látja meg azt a jövőt, ahol felértékelődik az emberi érték, a kompetencia és a humánus hozzáállás, ám jelenleg nem ez az uralkodó trend. Társadalmi átrendeződés kezdődik, ahol a hasonló gondolkodásúak keresik egymás társaságát. A mentális elkülönülés is megfigyelhető. 

Az előttünk álló retrográd Merkúr időszaka sok meglepetést tartogathat. Jellemzően ilyenkor a figyelem önmagunkra irányul, ami sok új felismeréssel is együtt járhat. Elővehetjük a be nem fejezett projekteket, a félkész diplomamunkákat, visszatérhetnek régi kapcsolatok vagy megoldatlan helyzetek az életünkben. A cél, újratervezni a jövőnket, új nézőpontokra nyitottak lenni. A Vízöntő újhold is támogatja ezeket a folyamatokat február 11-én.