Se kaktusz, se fűszál, inkább kérj tanácsot! Novemberi bolygóhatások

2021.10.30

Napok óta készülök megírni ezt a cikket, és ma úgy keltem fel, hogy elkészül, de hiányzott hozzá egy lökés. A reggelem aztán egy váratlan videóbeszélgetéssel indult két külföldön élő barátnőmmel, akik elindultak egy magas hegyre kirándulni, és azt kérdezték tőlem: kaktusz vagy fűszál? Melyikbe kapaszkodnék? - ezek az opcióik álltak rendelkezésükre, és mindenképpen fel akartak jutni a csúcsra ahonnan csodálatos kilátás nyílt az óceánra. 

Nos, végig gondolva, a kaktusz szúr és csak fájdalmat okoz, és bár szilárdan áll, a tüskéi megakadályozzák, hogy igazán közel kerüljünk hozzá. A fűszál látszólag gyenge, nem tart meg, és amikor minden veszni látszik, na olyankor próbálunk fűszálat keresni, amibe belekapaszkodhatunk. A fűszál olyan, mint az utolsó reménysugár, egy utolsó fűszál, amibe kapaszkodhatunk. Pontosan tudjuk, hogy nem sokat ér. Ezzel azt hiszem össze is foglaltam mindent szimbolikusan.

ominózus kirándulás - kaktusz vagy fűszál
ominózus kirándulás - kaktusz vagy fűszál


Kristálytiszta, hogy nem lehet helyzeteket tovább halogatni és külső dolgokba kapaszkodni. Komoly választások elé állítanak a bolygók az előttünk álló hetekben, és számos megújulási lehetőséget is tartogatnak. A Skorpió az elválások, a mélyreható változások és átalakulások jegye, és az itt áthaladó bolygók (Nap, Mars, Merkúr) mától kezdődően egészen november végéig mind találkoznak a Szaturnusz - Uránusz kvadrátjával. Amikor bármely bolygó belép a Szaturnusz és az Uránusz hatókörébe, bemozdítja a drámai változásokat. Idén harmadjára nézhetünk ezzel a remek fényszöggel szembe..., volt egy tavasszal, egy nyár végén és most...  Ezért nagy jelentősége van annak, amit harmadjára megteszünk. 

Szaturnusz az idő ura a Vízöntő jegyében járva azt jelzi egész évben, hogy bizonyos dolgokkal megbirkózni több időbe telik, amíg átlájuk a valóságot. Ezért ezt most is érdemes szem előtt tartani. Ha nagy döntés előtt állunk, kérjünk második véleményt, járjuk alaposan körbe a lehetőségeinket, ne egyedül akarjunk mindent megoldani. Ne írjunk úgy alá szerződést, hogy nem olvastuk el az apróbetűs részt, mert komoly veszteségek érhetnek. A Szaturnuszra az Uránuszra, Uránusz a meglepetések bolygója, amely megrázkódtatást hozhat, ha könnyelműek vagyunk. Akkor is, ha például nem fogadjuk meg, vagy eleresztjük a fülünk mellett a tanácsokat. Az elmúlt évben nem véletlen, hogy oly sok ember küszködött fül problémával, fülzúgással. Erről részletesebben készülök egy külön cikkben foglalkozni. 

Elsőként a Nap találkozik a Szaturnusszal október 30-án, 4-én az Uránusszal. A Nap maga az életet szimbolizálja, a Szaturnusz a korlátozást és a félelmeket. A félelem rossz tanácsadó. A Szaturnusz bármit megérint, az ellenállás vagy gátlás alá kerül, és ezáltal azt is megmutatja, mi az a gyengeség, amin érdemes munkálkodni. November 4-én Skorpió újhold lesz, ezzel egyidőben a Mars is és a Merkúr is közeledik a Szaturnuszhoz, további korlátozások, várhatóak. November 10-én válik pontossá ez a fényszög. Stresszes napok, a Mars felpörgeti az indulatokat és az idegrendszert. Legyünk óvatosak, több lesz a türelmetlenség és fokozott a balesetveszély. Aztán 18-án...Nem részletezem tovább. A Mars a Skorpióban erős, lelkileg is!

A tudattalan területe a Skorpió jegyéhez tartozik, és a Skorpió víz jegy rengeteg érzelmi töltéssel. A Skorpió telis-tele van belső képekkel, mély belső megélésekkel, öröklött mintákkal, genetikai információkkal, előző életbeli tapasztalatokkal, amelyek lenyomatai mind a tudatalattiban tárolódnak és hatással vannak a viselkedésünkre. Amig a régi elakadásainkat nem dolgozzuk fel, addig a feldolgozatlan élmények terhelnek és a negatív érzelmi töltésük miatt viszik az életenergiánkat. 

"Amíg a tudatalattiban lévő dolgokat tudatossá nem teszed, addig a tudattalan irányítja az életedet, és sorsnak fogod hívni." C.G. Jung

A múlt kitakarítása időszerű. Amit feldolgoztunk, az már nem tud hatással lenni ránk, és nem befolyásolják a jövőnket, mert már megszűnt az érzelmi töltése, ami beaktiválhat nyomógombokat. A Skorpió a vég és a kezdet energiáit indítja be, a Skorpió újhold november 4-én lesz. Az új életet többféleképen is el lehet kezdeni, például úgy, hogy az életre koncentrálunk. Mivel láthatóan a november hónap rendkívül erős érzelmi töltéssel lesz tele, törekedjünk arra, hogy plusszosak legyünk. Nagyon ügyeljünk a gondolatainkra! 

A feszült állások ellenére tudd, hogy egyik bolygó sem tud sarokba szorítani, csak mi saját magunkat, ha nem találjuk meg a felelősség (Szaturnusz) és az szabadság (Uránusz) egészséges helyét a saját életünkben. Munka, társas élet és énidő. Ha ezekkel egyensúlyban vagyunk, önazonosak tudunk lenni velük, minden kapaszkodónk megvan, nincs szükségünk se kaktuszra, se fűszálra... Élj!

Bika, Skorpió, Oroszlán, Vízöntő jegyek (Nap, Hold, Asc, szül. uralkodó) érintettek legerősebben a változásokban. 

* * *

Esemény: November 2. kedd - Milyen az élet retrográd Merkúrral? Online esemény