Skorpió Telihold - Mocsár felett szabadon

2019.05.18

Az élet komolyabb, mélyebb és rejtett misztikusabb rétegei alá vagy mögé irányítja a figyelmünket a szombat esti telihold. A Skorpió jegyében kiteljesedő telihold a tudatosságunkat ébreszti, azáltal, hogy felszínre hozhat intenzív érzéseket, azokat a rejtett vagy eltemetett ügyeket, amikkel nem feltétlen kellemes szembe nézni, nyomasztóan hathatnak, húznak lefele. Olyan mélyről jövő érzések törhetnek fel, mint a mellőzöttség, jelentéktelenség, elégedetlenség és egyéb félelmek. A Skorpió jegyében lelkünk találkozik az élet sötét és misztikus erőivel. 

A Védikus asztrológiában - a lótusz

A védikus asztrológiában a telihold a Anuradha naksatrában jön létre, amelynek egyik szimbóluma lótuszvirág. Ez a szimbólum nagyszerűen leírja azt a tulajdonságát ennek a virágnak, hogy képes a mocsárból is kinőni. Mindez arra ösztönözhet minket, hogy annak ellenére, hogy a körülmények nem ideálisak, mégis eggyé kell vele válni, felszínre kell hozni magunkban is azokat az ingoványos érzéseket, amit mocsár borít, így nyerhetjük el a harmóniát és a békét. Ellenkező esetben dagonyázhatunk, bele is fulladhatunk, vagy lebeghetünk a posvány felett.
(Számos egyéb jelentése van a Lótusznak, érdemes tovább tanulmányozni, ha jobban meg szeretnénk érteni a mostani erőteljes energiák üzenetét.)

Két világ találkozása - feltárás

Szimbolikusan képzeljünk el egy hidat, amely két ellentétes világot köt össze, az egyik oldal a harmónia a másik oldal a diszharmónia. Ez lehet a realitás és az illúziók világa is. Ezek értelmezhetők globális értelemben is, nemi, faji, vallási, fiatal, öreg, tudatos, tudattalan, tisztaság, szennyezettség stb. ellentétekre. A kulcsszó a feltárásban és a hídépítésben van. Ezeket az időket éljük most.

A telihold a Bika és a Skorpió jegyekben jön létre (kivételesen a nyugatiban és védikusban is) . A Bika jegyben a testiség és materiális ügyek élveznek elsőbbséget, amíg a Skorpió a szellemiséget képviseli, aminek itt a csúcspontját érjük el. A tanulásnak, a kutatásnak, az okkult ügyeknek, gyógyításnak, gyógyulásnak kifejezetten kedvez a telihold. Kérdéseinkre a válaszokat az élet rejtélyesebb és sötétebb oldalán érdemes keresni. Új ügyekbe, projektekbe nem javasolt most bele kezdeni, ahogyan nyílt konfrontációba bocsátkozni sem ajánlott. 

Egészségügyi hatása

A telihold idejében általánosságban nagyobb a feszültség, több a baleset, és a fizikai testünk is érzékenyebben reagálhat. Érzékenyebb testrészek a bél, gyomor, vastagbél, méh. 

A Skorpió telihold a 23:11 perckor lesz pontos Bp-en a Skorpió 27. fokán 2019. május 18-án.

Németvölgyi-Nagy Renáta