Skorpió Vénusz - Nem vagyok elég jó?

2021.09.15

Skorpió egy olyan jegy, ahol az érzések rejtve vannak. Nagyon mélyen, mintha a Bajkál-tó nyelte volna el. Akik félnek az érzéseiknek utat engedni, azoknak vannak a legstabilabb falai. A ki nem engedett, szabadon meg nem élt érzelmekből összeállt fal, amely gúzsba köt. Titokban, mondhatni aljas módon, mert nem érzed, csak akkor, amikor valaki áthatol azon az áthatolhatatlannak hitt faladon. Na, az lesz a nagy Ő! A Valaki, aki nagybetűs, akit mindig is vártál! Egy hős, aki lehozza még a csillagokat is az égről. Oda a védelem, teljes maximalizmus, nem szabad hibázni, miközben fogy az erő, és nő a kétségbeesettség. 

"Elveszítem... elveszítem őt, aztán magamat! Az is lehet, hogy inkább fordítva. Elveszítettem a falaimat... Vissza akarom őt kapni! Őrá vártam mindig! Ő mily ördögi! Őt, aki azokat az érzéseket hívja elő bennem, amiről azt hittem, elég mélyen vannak, és sosem fogom érezni. Ő, aki pont úgy sebez meg, mint anyám. Ő, akinek köszönhetően újra jelentéktelennek érezhetem magam? Akinek mégsem kellek?...

Marcangolás, önvád, vajon mindent megtettem? Megbántottam? Értetlenség és reménytelenség, és hiábavaló kérdések, amelyek megválaszolatlanságukkal még mélyebbre húznak. 

Miért érzem azt, hogy teher vagyok neki? Mert az vagyok. Tudom. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Innen nincs meg a következő lépés. Elakadtam, és egyre mélyebbre húzom magam le. Azt hiszem, segítség kell, mert felőröl. Nem tudom, mit csináljak. Elengedni nem tudom. Olyan jó lenne, ha valaki most meg tudna nyugtatni. De hogyan???" 

- Az igazság mindig megnyugtat....
- Miféle igazság?
- Az a fajta igazság, amivel még nem békéltél meg. .

A Skorpió Vénusz az elutasítottság érzésébe ragad bele, a nem vagyok elég jó érzésébe. Szomorú, de ez az igazság. Hogy mi a lelki gyökere, honnan ered, arról rengeteget pszichológiai írást lehet olvasni, leggyakoribbak a fogantatás körüli, születéskori vagy gyermekkori traumák stb. Az egyik legfontosabb lecke, amit a Skorpió Vénusz kapcsán  el kell sajátítani, hogy a mérgező, kritizáló emberekkel való kapcsolatokat megtanulják minimálisra csökkenteni. Miért? Mert azt fogod tapasztalni, hogy senki sem lesz neked elég jó... Beszippant, mint az örvény, és a belső bizonytalanság egyre elviselhetetlenebb lesz. A Skorpió önmarcangol, önpusztít. És ezzel a viselkedéssel idővel a környezetét is kikészíti, nemcsak magát. Röviden ezért...