Sok a tűz, sok a baleset - új szintek elérése (védikus)

2019.04.16

Bizonyos szintek "leomlanak", véget érnek, és új erők kellenek, hogy más szintre lépjünk. Ezt a fajta változást és az új lendületet hozta meg április 14-én a Kos jegyébe lépő Nap - amely az Ashwini naksátraba lépve radikális, gyors és kiszámíthatatlan erejű változásokat hozhat. Jön az új, készülj, és cselekvéseidet helyezd más szintre! (Ne feledd, a védikus rendszer sziderikus állatövet használ, amely eltér a nyugatitól! Ennek ellenére mindkét rendszer tökéletesen működik. )

A nakshatrák a mélyebb megértés felé visznek

A külső körülmények értelmezésében az állatövi jegyek segítenek. A tudat mélyebb rétegeiben zajló folyamatok megértésében azonban a nakshatrák tanulmányozása adhat további válaszokat. (A nakshatrák voltaképpen a 12 állatövi jegy 27 egyenlő részre osztott területei, azaz holdházai.) Fontos megjegyezni, hogy minden nakshatrának van szimbóluma.

Az Ashwini - az új lóerő

Az Ashwini szimbóluma egy ló feje. A ló az erő és a hatalom szimbóluma. Az Ashwini az életerő (a Prána) erőit képviseli. Energetizál, előidézi és stimulálja az új (tudat) szintek elérését. Általában hirtelen eseményeket jeleznek, gyors változásokat, amihez a segítség is gyorsan érkezik. Az Ashwini uralkodó istensége az ősi védikus tanok hősies, aranypáncélú lófejű ikrei, akik az istenek orvosai voltak, gyógyító erőkkel bírtak, gyors gyógyulást hozva. Ember és ló között mindig is különleges kapcsolat állt fenn. A ló szimbólumát megértve olyan erőket jelez, amikkel messzebbre juthatunk el, mint korábban, illetve az erőnkön felüli feladatok megbirkózásához kaphatunk isteni segítséget. A ló gyors állat - ezért most minden gyorsan és szélsebesen zajlik.

fotó -pixabay
fotó -pixabay


Nap - és Kétu kölcsönös hatás

Az Ashwinit a Kétu uralja, amely természetében hasonlít a Marshoz - gyors és tüzes, azonban moksha karakaként segít felszabadítani a lelket korlátozó feltételek alól. A Kétu jelenlegi helyzetét kell megvizsgálni, hogy megértsük, milyen korlátozások lehetnek ezek. A Kétu a Nyilas jegyében (amely szintén tüzes) az Uttara Ashada nakshatrában áll, amit a Nap ural. A Nap az életerő, a hatalom, a tekintély és az apa szimbóluma. Erőteljes kölcsönhatás van jelenleg a Nap és a Kétu között, amely felerősíti ezeket a témákat, múltbeli traumákat .

Hit

A Nyilas jegye a hitrendszerekkel áll kapcsolatban, amely szimbolikusan a saját hitvilágunkra és meggyőződéseinkre, saját igazságainkra is kihatnak. Ezek változását, gyors elszakadását a régitől és gyors gyógyulását is hozhatja. Vigyázni kell az önigazságok keresésével. A nézőpont váltás a belső növekedéshez és a megfelelő cselekedetek felé vezessenek! Az önbecsapás most sokkal érősebb lehet mint máskor, és ezek most nagyon nem jó irányba visznek. Mindenképpen drasztikus őszinteségre van szükség - leginkább önmagunkkal az előre lépéshez. A párizsi Notre-dame tüz esete is szimbólikus jelzés a megújulásra.

Új élettér - amely ellentéte a korábbinak

Ez az időszak kedvez, hogy egy mélyen gyökerező szomorúság és bánat alól felszabaduljunk. A Kétu elválaszt a régitől, és egy új életteret hozhat létre, ami ellentéte annak, ami korábban volt. A Ketu jelenleg a Szaturnusszal áll együtt, ami a szomorúság és bánat jelölője. Minden régi bánkódásunkat intenzíven felszínre hozhatja, hogy tudatosan foglalkozzunk vele és általa átalakítsuk hitrendszerünket, kitágítsuk tudatunkat.

Sok a tűz, sok a baleset!

A bolygók zöme tüzes jegyekben áll, illetve a Mars nyolcas aspektusa (transzformatív) hat a Nyilas jelében álló Kétu-Szaturnusz és Jupiterre. A Jupiter és a Nap is gandanta, amely karmikus csomópontok. Ilyenkor több lehet az indulat, a türelmetlenség, az erőszakosság, a baleset (főként tűz) és meggondolatlan cselekedetek - pl. eldobott cigaretta csikk - amelyeknek drasztikus következményei is lehetnek. Sajnos az elkövetkezendő napokban is tovább fokozódhat a hatás.

Gandanta - a karmikus csomó és "próbaidőszak"

A Nap az Ashwiniben április 14- 28. között tartózkodik, ez alatt erőteljes a Ketu hatása, amely karmikus mhatásokat is felerősíti. Az időszak segíthet visszanyerni az erőnket és megsokszorozni azt. A Jupiter, ami a Nyilas jegyét uralja április 22-én visszalép a Skorpióba, de még mindig Gandanta. A Gandanta egy csomót képvisel magunkban, egy mély kérdést, amit megpróbálunk kibogózni. Amikor egy bolygó ezekbe a pozíciókba kerül (összesen 3 ilyen van), akkor bizonytalansággal, nehézséggel, traumatikus eseményekkel, belső harcokkal szembesülhetünk. A titkos csomók kibogózása a traumák megértésével lehetségesek, és emelnek a következő szintre, egy új spirituális tudatosságra. Ha képes vagy a mostban fennálló traumát így átlátni, akkor már most a jelenben is boldogság lesz a jutalmad.

A Nap Gandanta április 13-15. között. A Jupiter május 9-ig gandanta. A Nap az Áshwiniben április 28-ig tartózkodik.

Könyvajánló - Retrogárd bolygók - Karma, látszat és valóság