Szabadon kószálhassak úgy, ahogyan szeretnék - Swati telihold (Védikus)

2021.04.26

A védikus telihold a Swati csillagképben jön létre holnap hajnali fél 5-kor. A Swati szimbóluma a szélben hajladozó fiatal hajtás, ami a szabad mozgás fontosságát, a függetlenséget jelképezi. Ugyanakkor ha túl sok a mozgás, túl sok a gondolkodás, abból szétesés, határozatlanság lesz. Ilyenkor nő az aggódás, csökken az alvás és fogy az alkohol. A Swati shaktija (ereje) szétoszlatni/ szétszórni, mint a szél vagy átalakítani. 

A fiatal hajtás az új bizonytalan kezdeteket szimbolizálja. Ahogy a fiatal hajtást fújja a szél, úgy teszi próbára a rugalmasságunkat, a hajlékonyságunkat a változásokkal, átmenetekkel szemben. A hajlékonyság adja meg az ellenálló képességet, mialatt egyre stabilabb gyökereket eresztünk. A gyökerek az akaraterő erényét, valamint annak fontosságát jelentik, hogy megtaláljuk valódi önmagunkat és abban megerősödjünk. (Nem a materiális életben.)

A teliholdat Váju a szélisten uralja, ő maga az élet lehelete. Ez a prána, a lélegzet vagy az emberben lévő életerő, amely összeköti őt az örök energiával. "A Lélegzet vagyok" - mondják a sámánok. Uralja az intellektualitást. A szívcsakrával való kapcsolatteremtés a légzésen keresztül most nagyon jótékony hatású.

A telihold kiváló időszak, hogy az esetlegesen bennünk tomboló pusztító érzelmi viharokat lágy szellővé alakítsuk át. Lassan mindenki kialakítja a saját egyedi formáját az adott elemekkel szemben. Cél, hogy képesek legyünk átváltozni és különféle irányokba elmozdulni.