Szaturnusz a Bak jegyében - a legnagyobb akadály a félelem, amit le kell küzdeni (védikus)

2020.01.26

A Szaturnuszt, mint a halál, a hanyatlás és az akadályok megtestesítőjét mélyebb szinten kell megértenünk ahhoz, hogy felfogjuk, hogyan segít hozzá minket az új élethez és a növekedéshez. A dolgok végességét szimbolizáló Szaturnusz arra akar megtanítani, hogy már ne a félelem általi kötődéseink erősödjenek, hanem éppen ellenkezőleg: minden ami vissza volt tartva a félelmek által, ott a fejlődésünk is vissza lett tartva, ezért itt az idő szembenézni velük, hogy kiteljesedhessünk.

A félelem az egón alapul, hogy nem tudunk megbirkózni a feladattal

A Szaturnusz félelmet és sötétséget hoz létre az elmében azt éreztetvén, hogy nem tudjuk leküzdeni a dolgokat. A Szaturnusz által megtapasztalt nehézségek, korlátozások egyértelművé teszik mindazt, ami elnyomás alá került az idők folyamán. Az adott állatövi jegyben járva a jegyhez kapcsolt témák válnak a társadalom aktuálisan megoldandó problémáinak figyelmének középpontjává. A védikus asztrológia rendszerében a Szaturnusz január 24-én az újholddal egyidőben lezárt egy közel 2 és fél éves korszakot a Nyilasban, és egy újabb 2 és fél éves korszaknak néz elébe a Bak jegyébe lépve. A Szaturnusz a leglassabban haladó bolygó a hindu asztrológiában, a spirituális fejlődésünk sem egy gyorsított menet, ezért az általa megtapasztalt kihívások nélkülözhetetlenek a fejlődésünkhöz.

A kecske két típusa - a Bak két típusa

A Bak jegyét a Szaturnusz uralja, a föld jegyek közé tartozik. Szimbóluma a hegyi kecske. Két típusa van a kecskének. A házasított kecskét Indiában (is) a tejéért tartják, és tűnhet úgy, hogy korlátozottak a lehetőségei a kötél által, amihez oda van kötve. Végülis a kecskének nagyon nincs mit csinálnia, eszik amit talál, és tejet ad. Sok Bak jegyű embernek van hosszúkás arca, és olyannak tűnnek, mint akik a kecskéhez hasonlóan az életnek egy nagyon behatárolt területén mozognak csak, ki van rekesztve az élet szélesebb értelmében vett élvezeteiből, szigorúan az élet fontos dolgára fókuszálnak, arra, hogy fenntartsák a családot gyakorlati és ésszerű munkával.

A hegyi kecske vagy antilop viszont teljesen más állat. Derűsen ugrál szikláról sziklára, egyre magasabbra emelkedik, hogy megkeresse, ami jó. Szeleburdi - ugrál ide, ugrál oda mindezt stabil lábakon. E másik típusa a Baknak kellemes humorérzékkel van megáldva, akit a józan ész és a gyakorlatias tapasztalások soha sem hagyják cserben. Állandóan magasabb pozícióra tör, ambiciózus, hogy feljusson bármely terület legtetejére.

A Bak jegyét legjobban az ambíció írja le

A siker elérésére áldozzák az életüket, legyen az intellektuális felfedezés, személyes elkötelezettség vagy üzleti kötelezettségek teljesítése vagy valamilyen magasabb cél. Fáradhatatlanul törekednek a küldetésük teljesítésére, és módszeresen folytatják a munkájukat. Ezeknek a tulajdonságoknak a túlfeszítése azonban az élet haszonelvű és haszonleső hozzáállásához is vezethet.

Mit hozhat a Szaturnusz a Bak jegyében? 

Világi szinten a társadalmunk rossz állapotban van, amelyet jól jellemez a megalománia, ami körbe vesz minket. A félelemkeltés, az önérték hiánya, az elértéktelenedés érzése, az önmagunk fontosságának felnagyítása olyan öngerjesztő és önpusztító folyamatokat indított el, amelyek miatt a leértékelődés folyamata (pl. pénz, a hatalom, az életszínvonal, a munkaerő, tekintély, tisztelet stb. ) tovább romolhat. Számolni kell jelentős strukturális változásokra, hatalmi átrendeződésekre, a gazdasági helyzet általános romlására. A Szaturnusz  képes magasra felemelni az embereket, de azok, akik túlságosan a materiáis alapértékek varázslata alatt élnek, azokat a Szaturnusz végül "dobja", és  a zuhanás következtében tulajdonképpen "elpusztulnak". 

Személyes szinten attól függően, ki melyik típushoz tartozik, adott a lehetőség a jó keresésére és megtalálására és a feljebb jutására. Bár ez itt egy magányos út, ahol minél jobban szembenézel a félelmekkel, annál magasabbra jutsz. Ami ehhez kell: elkötelezettség, ambíció, fegyelem és kitartás. Egy adott területen ki lehet emelkedni és nagyon komoly eredményekre lehet szert tenni - legfőképp azon a területen, ahol a Szaturnusz áll - de ez kemény munka, aminek a gyümölcse később érik be! 

Akiknek Szaturnuszuk a Bak jegyében állt születéskor,  hajlamosak a haragot hosszú ideig megtartani. A lelki békéjük érdekében különösen fontos megbirkózniuk a nehezteléseikkel, a sérelmeikkel, amelyek nem ritkán az apával kapcsolatosak.

Az indiai asztrológia rendszere eltér a megszokott nyugati asztrológia rendszerétől, ezért ne tévesszen meg, hogy a Szaturnusz a Bak jegyében lesz 2020. január 24 - 2022. április 22. között, illetve átlépve a Vízöntőbe még visszajön 3 hónapra a Bakba majd. Akik a Bak jegyében születtek a védikus szerint: január 14-február 12.között. Ha érdekel a védikus asztrológia, és szívesen tanulnád, várhatóan április, május hónaptól tervezek kezdő csoportot indítani vasárnapi elfoglaltsággal. Ha érdekel, kérlek ide írj: reni.nagy@gmail.com