Szaturnusz a Mulában - védikus

2018.06.06

A Szaturnusz már járt itt a Mula naksatrában 2017. október 27 - 2018. március 2. között. A retrográd (visszafelé haladó) mozgásának köszönhetően június 5-án visszalépett a Mulába. Nem menekülhetünk a karmikus múltból. A Szaturnusz a materiális világban való megerősödéshez köt minket, míg a naksatra, amiben jár, a Ketu uralma alatt van, ami az anyagi világtól való megszabadulást képviseli. Mivel a Ketu is és a Szaturnusz is a múlthoz, az előző életeinkhez kapcsolódik, ez az időszak megkerülhetetlen eseményeket, ismétlődéseket jelez, amelyek visszavezetnek a gyökerekig.

A Mula azt jelenti gyökér és szimbóluma egy csomó gyökér egymáshoz kötve. Ezt a nakshatrát a Ketu uralja, ez a terület a Galaxis, a Tejút közepe, ahonnan a tudatosság ered. Istensége Nirriti, a pusztulás istennője. Itt megkapjuk a lehetőséget, hogy a dolgok gyökeréhez elérjünk, habár ez a szétrombolásnak is egyben a folyamata. A Mulának a Shaktija a rombolás és a felbomlása a dolgoknak. Ez a nakshatra nem könnyű, kihívásokat ad, mert az Univerzumnak keresztül kell mennie a felbomláson, mielőtt az új teremtés és a növekedés megtörténhetne. Ez egy normális folyamata az evolúciónak, de fájdalmas időnként. Emiatt lehetnek váratlan kibillenések, elszakadások, amelyek szükségszerűen hozzájárulnak az új gyökerek megtalálásához.

Mint ahogy a fáknak, virágoknak van gyökerük, ugyanúgy az eseményeknek is van. Ezért itt kereshetjük a gyökereket. Az élet mélyen eltemetett oldala található itt, tehát mindazok, amik nem láthatóak. Ezért a Múlnának sok köze van a kutatáshoz, vizsgálódáshoz és az aggodalmakhoz is.

A Szaturnusznak a Mulán való áthaladása idején megkötve érezhetjük magunkat, bizonyos korlátok közé érezhetjük beszorítva magunkat, nem enged túl nagy szabadságot. Megköveteli, hogy szembenézzünk önmagunk rejtett oldalával, negatív aspektusaival, és mindaddig gúzsban tart, amíg nem vállaljuk a múltért a felelősséget. Csak miután felismertük árnyékos oldalunkat, utána enged virágozni. Kerüljük az önítélkezést, ami leszívja az energiánkat, helyette fogadjuk el a tökéletlenségünket. Ez az időszak mély lelki élményeket adhat. Igyekezzünk őszinte erőfeszítéssel a lehető legjobbat kihozni a jelen feladataiból, hogy az ebben az időszakban zajló átalakulások jobbak legyenek.

Akik most Ketu vagy Szaturnusz dashában vannak, jobban érezni fogják ennek az időszaknak a karmikus hatását. A Szaturnusz szeptember 6-ig lesz retrográd, összességében pedig a Mulában november 27-ig lesz. Ezt követően lép majd újra vissza a Purva Ashadhába, ahonnan június 5-vel visszalépett.