Szaturnusz előre indulása a Bakban 2019.09.18.

2019.09.13

A Szaturnusz már nagyon lassú, napokon belül irányt vált. Négy és fél hónapnyi retrográd haladás után (április 30-szeptember 18.) ismét egyenesbe fordul. Ennek az időszaknak komoly próbatétele, hogy a saját valóságunkat messzebbről eltávolodva meglássuk. Észrevegyük azt is, amit eddig elértünk, ahová eljutottunk és amit megteremtettünk. A rossz érzések, a kellemetlen helyzetek, a korlátozások, amiket a retrográd szaturnuszi időszak alatt megtapasztaltunk mind arról szóltak, hogy felülvizsgáljuk, milyen olyan szabályokhoz alkalmazkodtunk, amelyekben a félelmeink irányítottak. 

A saját belső tekintélyünk megteremtésén különösen sokat kell(ett) dolgozni a retrográd Szaturnusznál, hogy a későbbiekben a határainkat (és a méltóságunkat) tartani tudjuk. Fontos változás, hogy a Szaturnusz lassan elkezd távolodni a Ketu-tól, így a szeptember hónap az utolsó hónap, ahol még együtt állnak, ezt követően hosszú időre búcsút mondhatunk ennek a konstellációnak. A Ketuval a másik sorsbolygó, a Jupiter fog együttállni december 25-én.

A Halak telihold szeptember 14-én reggel 7-kor válik pontossá a Halak 21. fokán. A Halak jeggyel zárul az állatöv, és mint utolsó jegy tudatosítja bennünk, hogy egy kör végéhez értünk. Spirituális értelemben a lezárást, a ragaszkodások elengedését, a feloldódást  és a tisztulás állapotát jelenti. 

A Szűz-Halak tengelyen létrejövő teliholdnál a kérdés az, hogy kit, mit idealizáltunk, mennyire reméltük tőle a szenvedésünk megváltását. Kérdés az is, hogy menyire vagyunk a valóság és az ideák világában? A telihold a Neptunusz közelségében jön létre, amely érzékenységet, hangulatingadozást, szétszórtságot, erős áloméletet hozhat. Kerüljük a túlzott tudatmódosító szerek (pl. nyugtatók, altatók), alkohol, drogok használatát. A Nap-Hold szembenállás miatt az idealizált kapcsolatok jobban ki vannak téve a csalódásnak. A telihold hatását már 1-2 nappal korábban érezhetjük. Teliholdkor felerősödhetnek a fizikai tünetek és több a baleset is, legyünk nagyon körültekintőek. 

A Szaturnusz előre indulása általánosságban a Bak és a Vízöntő jegyek (Nap, aszc, Hold, holdcsomók) számára hozhat érezhetően nagyobb lendületet.

A Szaturnusz 2020. május 11-ig halad előre, ezt követően vált majd retrográd mozgásba a Vízöntő 2. fokáról. 

Kezdő asztrológia évfolyam indul szeptember 24-től online. Részletek itt>>>