Szaturnusz előre indulása a Bakban - átülni a saját székünkbe

2018.09.05

Az elmúlt hónapok sok retrográd hatása egy időre feloldódik, a Szaturnusz szeptember 6-án irányt vált, stacioner, szeptember 7-től lassan előre indul a Bak 2.fokán. Cél a régi és a megszokott dolgokkal való szakítás, a beleragadt viselkedési formákból kilépés és a saját életforma kialakítása. Az elmúlt négy hónap retrográd időszaka segíthetett belátni, hogy amiről azt hittük nincs, az mégis van, vagy amiről nem akarunk tudomást venni, az akadályoz. A látszatbiztonság.

"Amit nem élsz meg, az téged sem hagy élni."

Amikor előre indul a Szaturnusz, a kérdés az, hogy mennyire látjuk a valóságot, mennyire rendeltük alá magunkat másoknak, mennyire ragaszkodtunk a látszat biztonsághoz? Mennyire teljesítették mások a mi elvárásainkat? Ahhoz, hogy ne ragadjunk bele régi, elavult helyzetekbe, struktúrákba, ne váljunk merevvé, rugalmatlanokká, a viselkedésünket meg kell változtatni, és új saját normákat kell kialakítani, amelyek önmagunkkal összhangban állnak és vállalni tudunk. Ez itt egy mérföldkő, hogy elindulunk-e egy új létezési formában vagy maradunk a régiben... ami előbb utóbb szertefoszlik .

Ha eddig csak az árnyéka voltál önmagadnak, itt az idő kilépni belőle! Szaturnusz előre indulása 2018. szeptember 7.

A Szaturnusz-Uránusz trigon segít megtenni a kezdő új lépéseket a szabadság felé. A Szaturnusz előreindulásával a lecke megtanulni szeretni és megbecsülni magunkat, növelni a képességeinket, adottságainkat. A régitől eltérő saját viselkedési normák kialakítása.

Ha eddig nem a saját székedben ültél, - de onnan ítéltél meg másokat, ülj át a saját székedbe, hogy legyen miért... Pozícióváltás. Mostantól rajtad múlik, hogy kilépsz-e a látszatból a valóságba.

A Bak és a Vízöntő jegyek, aszcendensek, holdcsomó, Szaturnusz és Hold állások itt kiemelten fontos fordulópontot jeleznek. Természetesen az egyéni képlet függvényében kell értelmezni az aktuális hatásokat az általános leírás mellett.

A Szaturnusz retrográd a Bakban: 2018. április 18-szeptember 6.