Szaturnusz retrográd a Vízöntőben (június 4-októbere 23.)

2022.06.09

A Szaturnusz retrográd (hátráló) irányba váltása azért különösen kiemelt esemény, mert Szaturnusz a karma ura, a tettek jutalmazója, a valóssággal és az igazsággal szembesít. Ha tisztességgel tettük a dolgunkat, teljesítettük a kötelességünket, akkor akár még jobb eredményeket hozhat a retrográd időszak. Egy biztos - amikor visszafelé halad, a Földközelség miatt felerősödnek a karmikus hatások.

Mivel a Szaturnusz nem a normál irányban halad, hanem visszafelé, megváltozik a viselkedése, ez kiválthat frusztrációt, agressziót. Ahogy a Szaturnusz nem tud tovább előre haladni abban az irányban, amit eltervezett, az "előre haladás" így más értelmezést kap. Ahhoz, hogy előre haladjunk, valamin változtatnunk kell. A Szaturnusz a merev vagy régi struktúrákat képviseli, a Vízöntő a függetlenséget. Vagyis, emberek (csoportok, szakmák, nemzetek) kilépnek egy olyan struktúrából, ami nem viszi előrébb őket, hogy függetlenebbé váljanak. 

A kilépés a régi struktúrából egyben egy új jövő megalapozása, ami lehetőséget teremt a kiaknázatlan potenciállal való összekapcsolódásra és kemény munkával, tervezetten, türelemmel el lehet érni a sikert és kivívni az elismerést. Aki a kemény munkát, az erőfeszítéseket nem spórolja meg, és a múltban tanultakat képes a gyakorlatba ültetni, nagy esélye van kihozni magából vagy egy üzletéből a szunnyadó potenciált. Különösen igaz ez azokra, akik retrográd Szaturnusszal születtek. Nekik ez egy feladatuk. Az ő számukra a retrográd Szaturnusz tranzitja nagyon erős lesz, mivel előző életből származó karmájuk egy részével újra találkozhatnak, újra ismétlik.

Amikor egy bolygó visszafelé halad, a figyelem áthelyeződik. A külső stabilitást a belső stabilitásra kell cserélni. Ez azt jelenti, hogy a Szaturnusz, mint az akadályozó, korlátozó hatásokért "felelős" karmikus bolygó retrográd mozgásában segíthet megérteni a korlátokat, hogy dolgozhassunk a gyenge területeinken. Én azt szoktam mondani, hogy "Amiben merev voltál, lazulj, válj rugalmassá, amiben erőtlen, abban erősödj meg, szerezz tartást! Ne feledd, minden korlátozás előrelépést hoz, ha a gyengeségedet és képességeidet fejleszted! Azt bebizonyítani, hogy mások tévedtek - felesleges, ne tedd, a képességeidre és a benned lévő potenciálra összpontosíts!

Mindemellett vedd figyelmeztetésnek azokat a dolgokat, amikre most a Szaturnusz fel kívánja hívni a figyelmet!

A magam életében az egyik ilyen a Horoszkópelemzés Fb oldalam elhagyása lesz, átlépve egy új oldalra, ide, ami már létrejött korábban, de még korántsem mutatta meg a valódi potenciálját. Sok munkát kell majd beletennem, azonban a régi már szerkezetileg működésképtelenné vált. A másik, hogy a régi oldalam 14 ezer követője korántsem tükrözi a valóságot, mennyi az "élő", aktív követő. Itt az idő, derüljön ki, mennyi az annyi! Nem a mennyiség, hanem a minőség számít! (Az új fb oldal neve: Nyugati Horoszkópelemzés - kövess!)

A Szaturnusz a Vízöntő 18.fokáig megy vissza, ez az a fokszám, ahol februárban az orosz-ukrán katonai konfliktus kirobbant. Októberben ér ide a Szaturnusz, ez ismételten feszült világpolitikai állásra, nyugtalanságra, természeti katasztrófákra, hiányzó erőforrásokra utal...

Ha van retrográd Szaturnuszod, azon a területen, ahol áll, és amely életterületeidet uralja, ott sokat kell dolgozz! Az itt leírtak általános iránymutatások. Ha meg szeretnéd érteni a retrográd Szaturnuszt, konzultálj asztrológussal, például velem!

Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus

Konzultációs lehetőség: https://www.horoszkopelemzes.hu/tanacsadas

Ui: aki eddig is munkamániás volt, az ezután jobban törekedjen az egyensúlyra!