Táncolsz vagy visszatáncolsz - Mérleg újhold, Merkúr retrográd

2020.10.15

Az előttünk álló holdhónap nagyszerű időszak, hogy visszatekintsünk és megoldásokat keressünk azokra a kapcsolatokra, amelyekben nem éreztük jól magunkat, ahol képletesen mondva, csak táncoltunk, de nem élveztük a táncot. Az igazi táncban jelen vagyunk és elfelejtünk minden rosszat. A Mérleg újhold a kapcsolatok és a kompromisszumok témájához is közelebb visz: táncolsz vagy visszatáncolsz? Igen, nem, hol a határ? 

Az újhold időszaka segíthet közelebb kerülni azokhoz a bizonyos dolgokhoz, amelyek elengedése szükségszerűvé válik, hiszen ahogy a Hold fogy egyre jobban, úgy kerülünk mi is egyre közelebb vissza a Napunkhoz, a belső forrásunkhoz, az önvalónkhoz. Az újhold egy fontos fordulópontot jelez, ráadásul egy nagyon jelentős fényszögsorozat része is, így prominens változások elindítója. Mivel az újholdra ható retrográd Mars felerősíti és rávilágit azokra a kimerítő helyzetekre, kényszerhelyzetekre, konfliktusokra, amelyek megoldásra várnak, - vagyis máshogy kell cselekednünk, mint korábban -, hagyjuk most a tudatunkat felrázni és egyúttal kicsit megpihenni is, hiszen újhold van, a lelki töltekezés ideje. (Pontos október 16-án este 22 óra, Mérleg 24.fok)

Retrográd Merkúr a Skorpióban - az elnyomott problémák szívják a véred

Az újholddal egyidőben a Merkúr megkezdte hátráló mozgását a Skorpióban. Október 27-én lép vissza a Mérlegbe, majd november 4-én ismét előre indul.

A Skorpió jegye nemcsak az élet és a halál témájával fonódik egybe, hanem az energiavámpírsággal is és így a Mérleg újhold kapcsán az energiarabló kapcsolatok témájával is. A Skorpió jegyében található a legtöbb mélyen gyökerező félelem és önpusztító mechanizmus, és a Skorpió a szorongásaival, aggodalmaival saját életerejét (vagy másokét) szívja el. A vírusok, az élősködők - lásd covid, mind a Skorpió és a Plútó szimbólumai - arra figyelmeztetnek, hogy az életünkben van valami, vagy van olyan személyiség részünk, ami energiát von el a többitől. Ha elkaptuk a vírust, - legyen az bármilyen nevű vírus, annak túlképp ez az üzenete. Hiába jársz rendszeresen sportolni és eszel nagyon egészségesen, ha közben nem vagy tudatába annak, hogy milyen lelki tápláléknak vagy híján, pl. szeretet, elismerés, önérték, és emiatt elnyomod egy részed, túlságosan támaszkodsz mások segítségére, vagy fordítva: te válsz mások terapeutájává, és foglalkozol mások lelki szemetével, hallgatod a panaszáradatot, az ezeréves sérelmeiket ahol természetesen mindig ő az áldozat és ha rólad van szó, nagyon elfoglalttá válik. Az energia elnyelő folyamatok felismerésére kiváló időszak a hátráló Merkúr időszaka, mert a tudatossággal esélyünk van "megölni" ezeket a vámpírokat, és a saját erőnkhöz visszatalálni, a saját erőnkből táplálkozva új kapcsolatokat létrehozni, amelyekben kölcsönösen töltekezhetünk.

Merkúr-Uránusz oppozíció - kiszakít közösségekből, amelyek célja ellentétesek a miénkkel

A hátráló Merkúr az Uránusszal szembe kerül, amit meg fog ismételni előre indulása során a következő Skorpió újholdnál, november 15-én. Jelentősége igen nagy tehát a két bolygó oppozíciójának, máris leírok három megélési lehetőséget! Az első, hogy korrigáljuk korábbi véleményünket, céljainkat, elképzeléseinket azon az életterületen, amely radix ház felett jár a Merkúr november 20-ig. Másik fontos hatása, hogy felráz vagy kiszakíthat olyan megrekedt helyzetekből, kapcsolatokból, közösségekből, amiknek céljaival, értékítéleteivel, életfelfogásával nem tudunk már azonosulni, de vágytunk tartozni valahová. Mindemellett felszabadulást hozhat a tökéletességmánia vagy a teljesítmény kényszer nyomása alól - így a függő helyzetek alól is, ha az élet örömeit és a saját gondolatainkat, ösztönös megérzéseinket merjük választani.

A Skorpió nem ismeri a megalkuvást, így a döntéseink szilárd alapot jelenthetnek a jövőre nézve. Ehhez érdemes megvárni a Merkúr előre indulását, november 3-4-én fordul a Merkúr. Érdekes dátum lesz ez, ekkor lesz az amerikai elnökválasztás is.

Végezetül ne feledjük, ahol a figyelem ott az energia - közismert mondás, és a retrográd Merkúr esetén ez még inkább igaz, mert a múlton és a negatív viselkedési mintáinkon van, azokon, amelyek lehúzzák az amúgy jó képességeinket. Nincs ezzel baj, ha a hibákat és a hiányosságainkat felismerni igyekszünk, hiszen ennek a retrográd időszaknak a tudatosodás a célja. Ahogy Einstein is mondja" Aki még sohasem hibázott, az sohasem próbálkozott valami újjal."

Minden lépését élvezd az életednek!

A retrográd Merkúr időszakához úgy a legjobb hozzáállni, hogy nyitottak leszünk mindarra, amit üzenni - közvetíteni akar felénk a Merkúr. Honnan? Elsősorban a tudatalattinkból. Az időszak az elnyomott problémákra figyelmeztetnek, melyek később a való életben is nehézséget okozhatnak, ha ezekkel most nem foglalkozunk. Vizsgáld meg, miből nyerhetsz erőt, mik azok a tevékenységek, amik tölteni tudnak, amikben önmagad tudsz lenni és láss át a manipulátorokon, ismerd fel a mérgező embereket és kapcsolatokat. A Mérleg az elegancia, a szépség, a harmónia és a tánc jegye - és a tánc, igen jó hatással van a hormontermelődésre, félelemoldó és euforikus hatása is van, tánc közben elfelejtünk minden rosszat. Mondhatnám stílusosan azt is, hogy mindenki táncoljon!