Telihold a Bakban - A türelem és a kitartás célba vezet

2019.07.16

A Bak telihold (amely egyben egy részleges holdfogyatkozás is) erőteljes érzelmi reakciókat válthat ki.  Teliholdkor a Nap (Rák jegyében) és a Hold a Bak jegyében egymással szemben állnak. A férfi és női energiák egymással ellentétbe kerülnek, több a feszültség. Mindez most a karmikus tengelyen, amely felerősíti a múlt mintáit.  A Bak jegye a felnőttséget, az érettséget képviseli. Érdemes megvizsgálni, menyire vagyunk összhangban azzal, amit kifelé képviselünk és azzal, amik belül vagyunk. Összhang esetén béke és nyugalom van, ha viszont túl nagy a távolság önmagunk és a külvilág között, akkor felerősödhet a frusztráció, a szorongás, az elszigeteltség érzése és a fizikai testi tüneteké is. Mennyit bírunk, hol vannak a valós határaink?

Teliholdkor a feszültség legtöbb konfliktus forrása, hogy a sérült belső gyerek szólal meg. Az állatövi jegyek közül a Bak jegye a legpesszimistább, ezért jobban felerősödhetnek a negatív érzelmi minták, mint a nem vagyok elég fontos,  nem számítok, csak magamra számíthatok... stb. A telihold fénye segíthet rávilágítani a mélyben szunnyadó állapotokra, elzárt érzésekre, aktuális elakadásokra, amikre érdemes odafigyelni, hogy segítse a továbblépésünket. Saját határainkat, rendszereinket, materiális elképzeléseinket, elvárásainkat, felelősség vállalási szerepünket érdemes újragondolni. 

A telihold azokkal a helyzetekkel szembesít, amikhez fel kell nőni. Tekintélyproblémákat is hozhat, valamint elhatárolódást, lezárást is egy régi helyzetből, állapotból. 

Bármit is hoz felszínre a telihold, jó lehetőség, hogy a félelmeinkkel tisztába jöjjünk, a múlt hibáiért, viselkedéseiért vállalni tudjuk a felelősséget. Merjük érezni a hatásunkat, a befolyásunkat, a jelentőségünket a családunkra, a társadalomra, a világra! 

A telihold a Bak 24. fokán jön létre, pontossá július 16-én éjfél körül válik. A Bak-Rák jegyű emberekre erőteljesebben hathat. Sok a negatív, sötét energia, érdemes távol maradni és önmagunkra figyelni. A türelem és a kitartás célba vezet. A nagyobb döntéseket érdemes későbbre halasztani. 

A júliusi asztrológiai hatásokról és a fogyatkozásokról készült videót és rádióinterjút itt tudod meghallgatni.