Telihold az Uttara Bhadrápadában (védikus)

2021.09.20

A Telihold egy nagyon misztikus és spirituális nakshatrában lesz, a Halak jegyében található Uttara Bhadrapadában. A nakshatra szimbóluma a víz alatti kígyó, az ősi bölcsesség kígyója, ami az átlagnál bölcsebb embereket jelez, akiknek az éleslátásukat, műveltségüket, tudásukat egy magasabb és nem materiális célok szolgálatába kell állítani. 

A Szaturnusz uralja ezt a nakshatrát, ami erős munkamorált és felelősség-tudatot ad, ugyanakkor jelen van a magányérzet is. 

Ez a telihold elengedéseket hozhat munka terén, szükség lehet áldozatok meghozatalára, társadalmi ügyek képviseletére - a mély értelmiségi réteg lehet jobban érintett. Szükség van a felszín mélyére is nézni, ahol nemcsak tudás, hanem a sötét, lehúzó erők is vannak.

Az Uttara Bhadrapada saktija (ereje): hogy meghozza az esőt, vagyis feloldást és tisztulást hozzon a megfeszített munka után. Az eső az érzelmekkel kapcsolatos -, az emelkedett állapotok után vissza kell térni, ki kell néha ereszteni a gőzt, a könnyeket és az érzelmeket. Ahogy a víz elpárolog az óceánból és felemelkedik az ég felé, majd újra cseppfolyóssá válva visszajut a forráshoz, a természet ezen körforgása segíti a tudatosságunkat visszatéríteni az itt és mostba.

A kígyó a kundalini ébredését is szimbolizálja, amit a telihold aktiválhat. 

Az energiákat megfelelő mederbe terelve sokkal több jót tudunk teremteni. 

Németvölgy-Nagy Renáta

Telihold a Halak jegyében szeptember 21-én hajnal 2 óra Bp.
Fotó - Pinterest