Szeretetmorzsák és önértékelési hiányosságok - Vénusz retrográd a Bakban: Tiszteld, szeresd és értékeld magad!

2021.12.20


December 20-án fordul a Vénusz visszafelé. Amikor egy bolygó irányt vált, megkezdi hátráló mozgását, még mélyebbre visznek a múlt érzéseihez, a gyerekkorban elszenvedett sérelmekhez, lelki sérülésekhez, elutasítottsághoz. Sajnos a leggyakoribb fájó téma az önszeretet hiánya, amit felszínre hoz a Plútó a Vénusszal együttálva. 
A Bak jegyben járó Vénusz és Plútó olyan szülői mintákat jeleznek, ahol a szeretet teljesítményalapú, elvárásokhoz kötött, amiknek lehetetlen volt gyerekként megfelelni. A sok önfeladás, a sok alkudozás - majd ha így, meg úgy, majd akkor, ha jó leszel megmérgezik a lelket, elhiteti, hogy nem vagy elég jó, nem vagy szerethető, hazavágja a felnőttkori önbizalmat, énképét és szélsőséges esetben egészen az önutálatig vihet el. A Plútó az elutasítást képviseli, nemcsak mások által megtapasztalt, hanem önmagunk szerethetőségének elutasítását is jelképezi, szélsőséges esetben az önutálatot, ami hányásba is torkollhat. (anorexia, bulimia)

Nekem van Vénusz-Plútó együttállásom, tudom milyen szenvedéssel járnak a kapcsolatok kialakítása, tudom milyen rombolóan hat az önbizalmamra az állandó megfelelési kényszer, de mostanra már azt is tudom, milyen erőt adó érzés nemet mondani, magamat nem háttérbe szorítani és azt választani, ami nekem jó. Még ha nem is megy tökéletesen, van már pozitív élményem is.

A Plútó felszakíthatja a régi sebeket, fájdalmakat, szeretethiányt, önértékelési problémákat. Fontos, hogy megtanuljuk felismerni és kilépni azokból a kapcsolatokból, amelyek rombolóan hatnak a személyiségünkre, mérgeznek. A Plútó tanítja a Vénuszt a nemet mondásra, az önelfogadásra, az önszeretetre, hogy ne menj bele méltatlan helyzetekbe szeretet- morzsákért és más haszon reményében és hogy felhagyj az állandó összehasonlítással, az egészségtelen versengéssel. 

A Plútóval a Vénusz háromszor találkozik, lehetőséget teremt az elutasítottság-érzés átdolgozására, az evési szokásaink átalakítására. Az evés és a szeretet összefügg - mindkettő vénuszi. Idén decemberben kétszer, először december 9-10, majd december 26-án és végül március 1-jén randevúznak. A gyógyuláshoz amire szükség lesz: sok sok sok szeretet. 🧡🧡🧡 Adod-kapod.


Vénusz retrográd - 2021.december 20-2022. január 31. Bak 11-28.fok között.