Újhold a Bharaniban - védikus

2019.05.05

Az újhold a Kos jegyében vénuszi területen, a Bharani nakshatrában jön létre. A Bharani szimbóluma a vagina, a női nemi szerv, ami az életnek, a születésnek és a halálnak, az átalakulásnak és a megújulásnak a jelképe. A hindu istensége Yama, a halál és az alvilág ura és bírája. A Védákban ő hal meg először és mutatja meg az embereknek az alvilágba vezető utat. Yama felelős azért, hogy összegyűjtse és elvigye a lelkeket az élet végén. Feladata, hogy mérlegelje a jelen életbeli cselekedeteinket, hogy egy megfelelő új életet kaphassunk.

Kedvez a befejezéseknek

A Bharaniban létrejövő újhold jó minden befejezéshez. Engedjük el az erőlködést, a türelmetlenséget! A Bharani jellegzetessége, hogy rejtett módon működik, ezért kiszámíthatatlanságot hoz. Minden a maga idejében születik meg, illetve veszíti el fontosságát az életünkben. Legyen az egy régi probléma, egy terv vagy bármilyen vágy, elképzelés, amit szívünkben vagy elménkben régebb óta hordoztunk. Ahogyan az új élet is  az anyaméhben készülődik, hogy világra jöhessen, ugyanígy érlelődnek  belül, elrejtve az ügyek is itt a Bharani nakshatrában, hogy aztán váratlanul kitörjenek, öltsenek anyagi formát. Ugyanez vonatkozik a halálra is. A Bharaniban az élet, a születés és a halál teljes folyamatának megértése rejlik.

Az újhold szorosan kapcsolódik a Szaturnusz és a Kétu együttállásához, mivel a Szaturnusz szintén vénuszi nakshatrában áll. Most extra energia áll rendelkezésünkre, hogy elengedjük és megszabaduljunk régi terhek viselésétől, régi érzelmi mintáktól, amelyek szomorúságot és bánatot okoztak. Nagyszerű lehetőség, hogy megtisztítva a lelkünket teret adjunk az újnak, a növekedésre.

Kövessük a céljainkat!

Az újhold egy új ciklus kezdete, ilyenkor a Nap és a Hold egy jegyben állnak, a Kos jegyében.  A Nap exaltált itt, úgyhogy töltsük fel az elemeinket, a lelkünket, kövessük a céljainkat,  legyen bátorságunk elindulni egy új úton! Az újhold energiái erősíthetik a kreativitásunkat, növelheti a libidót, a szenvedélyt és az intimitást a kapcsolatainkban. Az előttünk álló holdciklus kedvezhet az üzleti- és az anyagi sikereknek, de legyünk óvatosak és mértékletesek, kerüljük a túlzott anyagi haszonhoz való ragaszkodást, a túlzott költekezést! Kiszámíthatatlanságot hoz az előttünk álló ciklus, amely egyaránt lehet kedvező és kedvezőtlen - a ragaszkodásunk mértékétől függően.

Az újhold ma hajnalban, 0:45-kor vált pontossá. A Kos jegyében lévő házra hat és helyezi a figyelmet az újhold.