Válaszd külön a múltat a jelentől - Szűz újhold

2020.09.17

Az újhold a lezárások és az új kezdetek szimbóluma, ilyenkor gyakori a fáradtság érzése és erős a vágy, hogy magunk legyünk. Az energiák befelé hatnak. A Szűz újhold szeptember 17-én egy belső tisztulási folyamatot indíthat el. 

Ebben az időszakban meg kell  tanulnunk a bizonytalanságban működni, mivel az előre megtervezett célok hirtelen változhatnak. Az alkalmazkodni tudás képessége a változásokhoz a Szűz jegyhez köthető, mint ahogyan a részletek megértése és a hasznos segítségadás is. Ez jó időszak az egészséges önivzsgálatra. A Szűz kritikussága itt megnyilvánulhat önmagunk ostorozásában, pl. hogy nem vagyunk elég jók, vagy mások bírálásában, hogy nem az elvárásáraink szerint teljesítenek, különösen akkor, ha nem a terveink szerint alakulnak a dolgok. 

A Mars (akarás) kvadrátban a Szaturnusszal (akadályok) erősíthetik a belső frusztrációt, kétségeket, és mivel mindkét bolygó retrográd, a múltból megoldatlan érzések és kérdések térhetnek vissza, amelyek megkötnek és akadályoznak minket a jelenben. Sok ember életében most a legyengültség, a fáradtság, a kimerültség jelzi ezt a folyamatot, amely lassításra, vagy egy adott folyamatból való kiszakadásra, lezárásra késztetheti őket. "Nem megy tovább" - érzés. A most megjelenő belső konfliktusok a múltból gyökereznek, hogy legyen időnk megérteni azok ok-okozati összefüggéseit. A belső harcok rengeteg energiát elvonnak, amik legyengíthetnek, ha nem értjük meg és nem változtatunk rajtuk. Ezek a belső küzdelmek már augusztus közepe óta jelen voltak, amikor a Mars először találkozott a Szaturnusz kvadrátjával.

A Szűz jegy erőssége a megkülönböztető képességében rejlik, amihez most az újhold idején érdemes tudatosan kapcsolódni. Vagyis meg kell tudni különböztetni a most fejlövő érzéseket, amelyek a múlthoz köthetőek, és hogy azok mennyire relevánsak a jelen helyzetben is. Például, ha haragszol most valakire, mert épp lebetegedtél, és ez előhozza a haragot az édesanyáddal kapcsolatban, aki nem volt melletted gyerekkorodban, amikor hasonló helyzetben szükséged lett volna rá, nem jelenti azt, hogy most is egyedül vagy, és senki nem gondoskodik rólad. Ez már a múlt. Most engedd meg, hogy mástól kaphasd meg ezt a törődést, és ezáltal felülírhatod a múlt sérelmeit. Minden, ami a Szűz jegyéhez kapcsolódik, hogy "nem vagyok elég jó", aggodalmaskodások a hibák miatt stb, tudd, hogy ezek az érzések a múltból erednek és ez az ismétlődő minta itt és most megtörhető. Ebben a tisztulási folyamatban fontos a pihenés, a töltődés és a türelem. Válaszd külön a múltat a jelentől! Ez a Szűz újhold üzenete.