Változások szele - Merkúr/Uránusz, Plútó/Vénusz

2019.05.08

Két fontos konstellációra szeretnék kitérni, amelyek most hatnak.

Merkúr-Uránusz együttállás - ki a rutinból!

Május 6-án a Merkúr belépett a Bika jegyébe, ahol a gondolataink elsősorban a pénzügyekre, a valóságra és az élvezeti örömekre irányulhatnak.

Május 8-án a Merkúr együttállásba került az Uránusszal, amely alapvetően egy igen kedvező állás. Kiváló alkalom, hogy új ötletekkel kísérletezzünk. A két bolygó együttállása felturbózhatja a mentális energiákat, váratlan bevillanásokat, "kiszedhet" egy megrekedt helyzetből. Gyors döntések az Uránusznak köszönhetően támogatottak, amely kellően józan és jövő-orientáltak lehetnek most.

Fontos, hogy ne a problémákra koncentráljunk most - arra most nincs idő, hanem a megoldásra, a lehetőségeinkre! Egyébként még kedvez a felismeréseknek, a tudományos - és más mentális tevékenységeknek.

Kedvezőtlen esetben egy váratlan hír felboríthatja nyugalmunkat, vagy a túl sok mentális energia az idegrendszerre kedvezőtlenül hathat - ez egyén függő.

A közlekedésben, különösen az autóvezetésben legyünk elővigyázatosak ma és holnap!

Vénusz-Plútó kvadrát (május 8-10.)

Holnap egzakttá válik a Vénusz-Plútó kvadrát.

Érdemes mélyebben megvizsgálni ilyenkor a kapcsolatainkat - vagy kapcsolat hiányában a kapcsolathoz való hozzáállásunkat, ragaszkodásainkat, az elfojtott vágyainkat, a titkolt érzéseinket, amelyek feltárásával a szeretet, pénz, biztonság - vagy egy kapcsolati idea elvesztését kockáztathatjuk. Szélsőséges intenzív érzések, pl. féltékenység felszínre jöhetnek.

Mindenfajta összeolvadási kísérletre, amely a stabilitás iránti vágyra irányul, nem túl kedvező napok. Fennáll a taktika, a manipuláció és a kisajátítás lehetősége, mivel a Plútó uralkodni akar (kontrollálni) a Vénusz felett - aki nem hagyja, vagy nem erre vágyik. A kapcsolatokban a különböző vágyak összeegyezhetetlensége hozhat feszültséget, azonban a Jupiter szerencsés kedvező és bölcs hatása ideális megoldások felé terelhetnek.

Erős szexuális energiák

Vénusz-Plútó fényszögek rendkívül intenzívvé teszik a szexuális energiákat. A Vénusz és a Mars között is kedvező a fényszögkapcsolat. 

A Bikáknak ez kiemeltebb időszak lehet!