Váratlan fordulatokkal, kirobbanó feszültséggel a Mars irányt váltott

2020.09.10

Váratlan fordulatokkal a Mars irányt váltott a tegnapi és a mai nap folyamán, amelyet elsősorban a Kosok, Rákok, Bakok és Mérlegek érezhetnek. Az irányváltás során előkerülnek a múlt megoldatlan konfliktus helyzetei és minden olyan, amibe beleragadtunk, amiket halogattunk, hárítottunk. A Kos jegyében járó Mars kirobbanó feszültségekkel, vitákkal és sok helyen fejetlenséggel kezdte meg két és fél hónapig tartó retrográd (hátráló) időszakát. Fontos, hogy lassítsunk, ne kapkodjunk és még fontosabb a türelem. Kevesebb akarás, görcsösség és több belső munka! A Szaturnusz hatása a Marsra megállításra késztet, ami segít abban, hogy magunkhoz térjünk, és ha kellő türelemmel vagyunk, végül megjutalmaz.

A Mars a vágyainkat is képviseli, és ha remélt céljaink nem értek célba, akkor innentől kezdve nincs értelme tovább erőltetni, nyomulni, akaratoskodni, mert olyan harcba kezdünk, amiben nem nyerhetünk, csak rombolunk. A Mars a Szaturnusz/Plútó kvadrátjában azt is jelzi, hogy ha minél erősebben akarunk valamit, azt nem kaphatjuk meg.

A Mars jelenleg a Szaturnusz-Plútó kvadrátjában van és nagyjából október végéig marad így, aztán december közepétől ismét találkoznak - ekkor már mind a három bolygó előre halad már. A Szaturnusz és a Plútó abban hasonlítanak egymáshoz, hogy egy időre háttérbe tudják szorítani az érzelmeket. A Mars ezt most megpiszkálta és még piszkálni is fogja. Nem árt azt is tudatosítani, hogy a Mars a Plútóval találkozva azt jelenti, hogy ha nagyon erősen akarunk valamit, azt nem kaphatjuk meg, és az ebből fakadó tehetetlenség érzést, agressziót is felerősítheti.

Mivel szeptember végéig a Mars, a Szaturnusz és a Plútó is retrográd, ahol a Mars a cselekvést, a Szaturnusz az időt és a felelősségvállalást szimbolizálja, a Plútó pedig azt a valamit, amit még nem dolgoztunk fel. Összefoglalva, olyan helyzetek ismétlődését jelzik, ahol nem cselekedtünk időben, nem vállaltunk fel egy konfliktust, elkerültük, vagy nem voltunk képesek egyedül megoldani egy helyzetet, vagy nem tudtunk igazán önmagunk lenni.  A retrográd jó időszak arra, hogy a most felbukkanó akadályok, konfliktusok hatására szembesüljünk legbelsőbb érzéseinkkel, félelmeinkkel, olyanokkal, mint az alkalmatlanság vagy a meg nem felelés belülről fakadó érzéseivel.

A Mars a cselekvések bolygója, amely hátráló mozgásában az új kezdetekhez, elindulásokhoz még nem rendelkezik kellő energiával, motivációval, mivel a múlt megoldatlan konfliktusai még előtte állnak. A figyelmünket ezekre irányítja most, hogy amikortól előre indul - november 13 - meglegyen minden bátorságunk elindulni egy új úton.

A mostani retrográd feszült bolygóhatások legerősebben a Kosokra, Rákokra, Bakokra és a Mérlegekre hat, ha a bolygók a jegy második felében találhatók, különösen, ha a jegy végén. 

A szeptember hónap rendkívül aktív bolygómozgásokat mutat. Szeptember 9-én a Mars váltott hátráló mozgásba - megfordítva az eddigi haladásnak induló ügyeket, a Jupiter szeptember 13-án előre indul - Nyilasoknak ez kedvező hír. Szeptember 23-án a Rahu-Ketu tengely jegyet vált a védikus asztrológia rendszerében, amely mind közül a legfontosabb esemény ebben a hónapban. A Ketu a tüzes jegyből vizes jegybe lép, amely időszak mindig tele van bizonytalansággal, váratlan eseményekkel, mivel a két elem egymás ellentétei, így az átmenet is sokszor drasztikus események formájában történnek. (Tűz és majd víz)

Néha elkerülhetetlen, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat. A retrográd bolygók mellett a Szaturnusz erőteljes hatásának köszönhetően a figyelmet önmagunkra irányítja (Ki vagyok én?), rájöjjünk arra, hogy egyedül is megy, és hogy a saját céljainkra rátaláljunk. Meg kell találni az identitásunkat, hogy legyen hova kapcsolódni, integrálódni a későbbiekben, hogy új dolgok, új tervek valósulhassanak meg.