Vénusz-Szaturnusz-Plútó a Bakban - lásd az irányt, ami felé haladsz!

2019.12.10

Vannak, akiket az impulzusaik vezetnek, vannak, akiket a logika, és vannak, akik látják, hogy hova akarnak eljutni. A Bak egy célorientált jegy. Fontos bolygó-állásokhoz érkeztünk, hiszen a Plútó-Szaturnusz együttálláshoz csatlakozott a Vénusz is, amely egyszerre lehet itt erős és gyenge: segíthet kibontakoztatni a tehetségünket, de el is vehet belőle, ha nem használjuk azt jól. 

Lásd az irányt, ami felé haladsz!

A Vénusz a Bak jegyében erősen karrier, pénz és biztonság központú. Az ilyen állásnál születettek, (vagy erős Szaturnusz-Vénusz hatásnál is), jellemzően csak a karrier célokra összpontosítanak, különösen fiatalabb korban, miközben a saját érzelmi oldaluk elnyomva marad. A Vénusz kedvezően inspirálhat új tervek, ötletek megvalósítására, amelyek hosszú távra szólhatnak, anyagi előnyökhöz segíthet, de nem szabad, hogy a régi sémák, a régi gondolkodási minták visszahúzzanak. Ne engedjünk teret a negatív érzéseknek, hogy "ehhez én kevés vagyok, mit akarok én itt..., stb." E helyett próbáljuk meg megismerni a teljes képet és reálisan értékelni a helyzetet!

Boldogságunkat magunktól tehetjük függővé

Amikor a Vénusz találkozik a Szaturnusszal, megállít, és kijózanít. Megállít, hogy újraértékeljük, mely értékek fontosak az életünkben, mit jelent a szeretet, feszegeti a partnerkapcsolat témáit, feltéve a kérdést, hogy milyen is a kapcsolatunk a jelenlegi partnerünkkel, szeretteinkkel? Azzal vagyok-e akit tényleg szeretek, vagy azzal, aki logikailag jó döntésnek bizonyult. A szeretet nem függhet mások állandó elismerésétől.

Saját értékeink visszaállítása

A Vénusz-Szaturnusz konstellációk mindig hordoznak valamilyen szerelmi fájdalmat, kisemmizettség vagy letörtség érzést, vagy valamilyen fizikai hiányérzetet. A szeretet témáit, az adást - és a másoktól való elfogadás fontosságát is hordozza ez a konstelláció, rámutatva arra, hogy mi az, ami hiányzik. A szenvedés és bűntudat témáit is felerősíti, amiket megtettünk és amiket nem tettünk meg, de meg kellett volna tenni. 

A Szaturnusz és Plútó együttes hatása felszínre hozza a visszatartott negatív érzéseket és segít kiüríteni a régi érzelmi gondolati sémáinkat. Mindez segíthet abban, hogy jobban megismerjük saját igényeinket, saját értékeinket és felnőttként, érettebb személyiségként visszaállítsuk saját értékeinket több felelősséget vállalva a saját életünk boldogulásáért. Mindez a folyamat csak akkor tud a helyére billenni, ha változtatunk a korábbi viselkedési módokon, a felállított kereteken, szabályokon, és felülvizsgáljuk a szeretet kifejezési és örömre való képességünket.

A Szaturnusz komolyságot ad ezeknek a napoknak (december 9-13.)

A Plútó a transzformáció bolygója, ami kollektív szinten az emberiség fejlődésének a lehetőségét hordozza. A Vénusszal találkozva mélyreható változásokat indíthat el különösen az önszeretetet, önértékelés és általában az értékek és a szeretet témájában. Akik képtelenek az elengedésre vagy a változtatásra, a csalódás megszállottságot, szélsőséges érzelmi reakciókat, akár gyűlöletet is kiválthat ez az időszak. A Bak jegyében létrejövő triumvirátus (Vénusz, Szaturnusz, Plútó) teszteli az örömre való képességünket, mennyire vagyunk képesek a jót észrevenni és a jelenben élni garanciák nélkül. Egy apró odafigyelés, gesztus, egy jó szó, dicséret varázserővel bír ezekben a napokban.