Vízöntő újhold 2021.02.11.

2021.02.10

Nagy a tömörülés a Vízöntő háza táján, ma és holnap hat planéta gyűlik össze egy jegyben, ami nem túl gyakori jelenség. Ez sokaknak nem könnyű időszak, jelentheti egy komoly helyzetbe való ragadást, amiből nehéz kimászni vagy egyáltalán mozdulni valamerre, mert nincs más irány. Azáltal, hogy minden bolygó egy helyre tömörült, sok vegyes hatás érvényesül egyszerre. Az egyhelyben ragadás vagy egy témán való pörgés megemelheti a stressz szintet. Amit ebben az időszakban tehetünk, hogy jobban megválogatjuk, kikkel tömörülünk össze, kivel alkotunk egy közösséget, és keressük a nekünk kedvező energiákat, a kölcsönös önzetlenségen alapuló kapcsolatokat. Ha nem vagyunk jól, merjünk bátran segítséget kérni. Segíteni annak lehet, aki kér, és aki élni tud a lehetőségekkel. 

Február 11-én este újhold lesz a Vízöntő jegyében, amely energiákkal együtt lehet jól dolgozni. Ez most a jövőről szól, egy olyan jövőképről, amiben látom magamat. Érdemes kicsit megállni, lelassulni, összekapcsolódni a bennünk lévő jövőképpel és a bennünk lévő lehetőségekkel. Figyelmünket a külső körülményekről önmagunkra irányítsuk. Figyeljünk oda a gondolatainkra, mert az aggodalommal csak borús képet tudunk festeni. Az eltérő jövőkép emberek közötti szakadásokhoz vezethet. 

Mivel sötét fázisában van a Hold és a Merkúr is retrográd, ajánlott az óvatosság a kommunikációban. Merkúr és a Mars feszült helyzete több feszültséget, agressziót, vitát, baleseteket válthat ki. Legyünk körültekintők és fokozott türelemmel magunk - és egymás felé! Új irányokra készülhetünk.