Vízöntő újhold - a baráti kapcsolatoké a jövő

2020.01.24

Itt az idő, hogy a saját utunkat járjuk és a saját életünket éljük - ez lehet a Vízöntő újhold egyik üzenete, a másik a barátok fontossága, ahogyan a Vízöntő Hold évének is - de ez majd csak március 20-tól*. A Vízöntők általában mindenkinél előrébb járnak, így nem vesszük zokon, ha már most kapunk ízelítőt az előttünk álló Hold éve energiáibólBármi, ami eddig távolinak tűnt, közelebb kerülhet és fordítva. 2020-as év első újholdja köszönt ránk január 24-én, késő este válik pontossá (22:24 Bp.) a Vízöntő 4. fokán.

Újhold idején érdemes befelé figyelni, és kapcsolódni az állatövi jegy által jelzett témákhoz, mint belső forrásokhoz. A Vízöntőknél az érzelmi szinten a barátságok kapják a legfontosabb szerepet. A baráti kapcsolatok, közösségek fontossága a 2020-as évben fel fognak értékelődni. Akik barátok nélkül vannak, azokban most megnőhet a vágy olyan kapcsolatokra, ahol érzelmi támogatást kaphatnak. Érdemes megújulni és új szemlélettel közelíteni.

A Vízöntő újholdra ható Uránusz kvadrátja felerősíti a függetlenedési vágyat, az ellenállást a megszokott rutin feladatokkal vagy helyzetekkel szemben. Bármiféle érzelmi azonosulás hiánya figyelmeztethet, hogy másik utat kell már járnunk. Leválásokat hozhat azokról a helyzetekből, amelyek már nem hozzánk tartoznak. 

A Vízöntő újhold uránuszi energiái nyugtalanságot, nem várt eseményeket, meglepetéseket is jelezhetnek. A most váratlanul felbukkanó hatások általában nem tartósak, ezért ne kapkodjunk, találjuk meg a jelenlevés felszabadító örömteli pillanatait és ahhoz kapcsolódjunk, amit sajátunknak érzünk.

*A március 20-án kezdődő Hold éve napján is a Hold a Vízöntőben lesz, ezért hasonló energiákkal indul az asztrológiai újév.