Vörös színre váltott a Merkúr 

2019.11.10

Sajnos októberben rekord számra nőtt a halálos kimenetelű balesetek száma, ezért kiadták az úgynevezett vörös kódot. Mi történik október óta az utakon és az emberekben? Meddig tart ez a rendkívüli balesetveszélyes időszak? 

Egy biztos, hogy véletlen nem oltódnak ki életek. A közlekedési balesetek azért történnek, mert valami fontosat figyelmen kívül hagyunk már jó ideje. A balesetek minden formája egy erős direkt üzenet, hogy nem a helyes irány vagy a vágyott cél felé tartunk. Ezt belátni a legnehezebb, és sok esetben nem is érezzük, mert már annyi minden el van fojtva bennünk, akkora a tagadás. A megváltozott körülményekhez való alkalmazkodni tudás képtelensége előbb vagy utóbb valamilyen zsákutcához vezet, ami a vesztünket okozza. A lélek a sok feldolgozatlan tehertől egyre jobban elhagyja életerejét, kiszorul az életteréből és végül elveszíti a kapcsolatot önmagával is, és feladja.

A Merkúr két hónapnál is több ideig nyúzza az idegeinket

Érdemes figyelemmel kísérni a Merkúr haladását az állatövön. A Merkúr október 3-án belépett a Skorpió jegyébe, ahol több, mint két hónapot tölt el (68 napot) mialatt korábban átlagosan 17-20 nap alatt végig járt egy jegyet. Mindez jelzi, hogy felerősödik a Merkúr és a Skorpió jegy témái ebben az időszakban, vagyis tudatosabbá kell válnunk a felfogásunkban és a negatív, destruktív energiák kezelésében. 

 A destruktív energiákkal és a saját belső démonjainkkal vívunk

A Merkúr nagyon fontos szerepet tölt be a kapcsolatteremtő - és a kommunikációs képességünkben. A Merkúr adja az érzékelés képességét, hogy észre vegyük, felismerjük, felfogjuk, meghalljuk, meglássuk a körülöttünk lévő dolgokat. Itt a Skorpióban irányt váltó Merkúr (november 1-20) azt a fordulópontot jelzi, hogy egy helyzet nem folytatódhat úgy, ahogyan eddig volt. A Skorpióban a destruktív energiákkal és a saját belső démonjainkkal vívjuk a legnagyobb harcot. Retrográd időszak esetében - amiben jelenleg is vagyunk - a figyelemnek még inkább befelé kell kerülnie és mások fürkészése helyett önmagunkra kell összpontosítani. Általában ezt egy Szaturnusz tranzitnál érezzük a legerősebben, mert visszahoz a realitásba. Az érzelmek kimondására és felvállalására tanít, valamint, hogy saját korlátjainkon, félelmeinken, destruktív mintáinkon, negativitásunkon megtanuljunk túllépni. 

Amit a gyerekkorban el kellett nyomni, azt ismételjük

A Skorpió víz jegy, amely a lélek mélységeit és a titkait rejti. A Merkúr oda-vissza haladása során intenzívebben kísértenek a múlt feldolgozatlan tapasztalatai. Ezek leggyakrabban álmok, rémálmok, képek formájában térnek vissza. A Merkúr élményei a gyermekkorból jönnek, a lehetetlen megfelelésből, a máshogy gondolkodásból, vagy a véleményünk kényszerű elhallgatásából. A Skorpió a halál-és az újjászületésnek a jegye, amely jegyben a Merkúr újjá akár születni, ezért nagyon mély vizekre evez, hogy segítsen visszatalálni az igazi énünkhöz. Ez pokolian nehéz, mert a saját lelki szemetesládánkat is ki kell üríteni, és a saját árnyoldalunkkal is szembe kell nézni, hogy a szélsőségből ne önpusztítás legyen, hanem megújulás. Új kapcsolatok, új létforma, új helyzetek, új értékek válnak fontossá - de előbb a régit le kell tudni zárni.

Ne hagyd, hogy az igazi életed elmúljon nélküled!

Az október-november-december hónapok azt a nagyon mély lelki kihívást hordozzák, hogy találjunk vissza az igazi énünkhöz! Ismerjük fel azokat a viselkedési mintákat, a szülői manipulációkat, amelyek letérítettek vagy elnyomtak minket és azt erősítették bennünk, hogy nem lehetünk olyanok, mint amilyenek szerettünk volna lenni. Ahhoz, hogy a megragadt helyzetekből haladni és fejlődni tudjunk, muszáj kritikusan szembenézni mindazzal, ami a múltból kísért, még ha ez fájdalmas is.

Akik tudatosabban élik az életüket, tudják, hogy minden helyzetnek megvan a maga célja. Ennek az őszi időszaknak a legfőbb célja a megújulás és az elengedése azoknak a régi mintáknak, amelyek miatt a saját életünk áldozatává váltunk. Ehhez a transzformációhoz le kell tudni lassulni - amelyet a bolygók egész október és november hónap folyamán jeleznek.

Közeleg a telihold, november 12-én Bika teliholdunk lesz, és már a telihold előtti 2-3 napban már erősen lehet érezni. Ilyenkor jellemzően nő a feszültség, több a frusztráció, legyünk nagyon elővigyázatosak a közlekedésben! Nemcsak az utakon a szabályokat, de az univerzum törvényeit is be kell tartani. A Bika telihold azokkal az értékekkel konfrontál, amelyek számodra fontosak és amelyekhez érdemes ragaszkodni, megtartani.

Ha nem szeretnél lemaradni az év végi 2020-ról szóló előadásról, ne felejts el időben jelentkezni és elővételben jegyet váltani.