MÉRLEG JEGY

A Mérleg jegy jellemzése - Ők tényleg mindent mérlegelnek?

A Mérleg levegős jegy, és mint a többi levegős jegynek (Ikrek, Vízöntő) neki is szüksége van szabadságra, a találkozások örömére, az információra, a dolgok értelmezésére. Ami a mérlegelést illeti, egész nap mást sem tesz. Jó hírnévnek örvend a csábítás terén, pontosan tudja, kit milyen mondattal, gesztussal varázsolhat el. Akinek a Napja a Mérlegben áll alapvetően derűs, barátságos, lehet filozófus, politikus, történész, művész vagy életművész is.

5 tulajdonság, amit mások gondolnak a Mérlegről:

1. Diplomatikus

2. Nagy az igazságérzete

3. Konfliktuskerülő

4. Kifinomult az ízlése

5. Döntésképtelen

1. A legdiplomatikusabb jegy

A Mérlegek hamar átlátják a kényes helyzeteket, és mivel a jegy alapvető motívuma, hogy az ellentéteket kibékítse, sokszor diplomatikusan és tapintatosan viselkednek. Képesek semleges álláspontra helyezkedni, amivel ugyan nem adnak igazi választ a kérdésre, de diplomatikusan kitérnek előle. Ha mégis muszáj nemleges választ adni, azt sokszor átlátható, elfogadható érvekkel támasztják alá.

A jó diplomáciai érzékük ellenére képesek hevesen reagálni.

Ha visszautasítják őket (ezt nagyon rosszul tűrik), ridegen és kellemetlenül viselkednek, majd hitükben megingatva hangoztatják, hogy igazságtalanság történt velük.

2. A jegy szülöttei nagy igazságérzettel bírnak

Erejük az emberiességben, az udvariasságban, a kedvességében, a tapintatosságban rejlik. Az igazságtalanságot nagyon rosszul viselik, és ha valaki nem őszinte, azzal képesek szembeszállni. Azonban jó, ha tudjuk, hogy a Mérlegek viselkedése egy idő után átmegy látszat harmóniába, őszintétlenségbe, elbújnak a "minden rendben van" álarca mögé, miközben romokban az életük. A külvilágnak, a másoknak való állandó megfelelés, a társfüggőség folytán elveszíthetik saját igazi természetüket.

Ez odáig is vezethet, hogy az érzelmi életüket számos felszínes találkozás, külsőségekbe menekülés adja egy idő után, elnyomva saját valódi szükségleteiket.

3. Fontos számukra az egyensúly

A Mérleg az egyik legbizonytalanabb jegy. Konfliktuskerülésük és döntésképtelenségük valóban megkülönbözteti őket a többi csillagjegytől. Fontos számukra az egyensúly és a helyes mérték. Valószínűleg, ha döntéseket hoznának, abból konfliktushelyzeteket teremtenének és felborulna az életük.  Nem azért tanultak annyit és sajátították el a diplomatikus viselkedést, hogy  a problémák mélységeivel szembesüljenek. Vagyis, rengeteg energiát tesznek a dolgok visszaegyensúlyozásába. 

Hiányosságuk, hogy hajlamosak a lustaságra, kényelemre. Munkabírásuk általában az "ideálist" preferálja, nem fog beleszakadni a munkába. Sokat dolgozni és a munkahelyén túlórázni akkor kezd, ha otthonából hiányzik a harmónia. Az akadályok leküzdésében a kapcsolataik - kapcsolatrendszerük rendszerint átsegítik. A nyugodt, csendes életmód hívei. Szeretnek jól élni, pihenni, társaságba járni, örömet szerezni maguknak és másoknak.


4. Kifinomult stílusérzékkel rendelkeznek

Sok Mérleg szülött érdeklődik a művészetek, a kultúra iránt. A Mérleg jegyét uraló Vénusz révén sokak kifinomult stílusérzékkel rendelkeznek. Nem idegen tőlük a tánc, a zene, a színház világa és az olyan művészetek, ahol a szépség, a forma, a kultúra, a harmónia, a nyugalom, a csend és persze a kényelem jelen vannak.

5. Nem képesek mérlegelés nélkül élni

A Mérleg szülötteknek általában két típusa van, ahogyan a mérlegnek is két serpenyője. Az egyik önmagát helyezi előtérbe, a másik típus másokat. Egyik típus sem képes mérlegelés nélkül élni. Az első a csábítás erejében hisz, lehet könnyelmű, sznob, felszínes, önző. A második típust az elemzőkészség, a befelé fordulás, a megfontoltság és higgadtság jellemzi.

Szeptember 23-október 23.
Szeptember 23-október 23.

Ha a társunk Mérleg

Nagyra értékeli, ha mások is törődnek a külsejükkel, nem csak ő. Szívesen veszi a bókokat, nem jön tőle zavarba. A Mérleg férfi "csak" a tökéletes nőnek tud udvarolni. Szívesen költ a szépségre, a barátaira, szeretteire, általában nagyvonalú. Romantikus alkat, aki tudja, mit jelent egy csokor virág, egy meghitt vacsora. Folyamatosan igényli a az udvarlást és ne akarjuk levetetni azt a bizonyos rózsaszín szemüveget róla.