A Hold most sötét, de a magunkról alkotott kép lehet világos és tiszta - Mérleg újhold 09.25

2022.09.25

Az újhold a befelé fordulás ideje, ráláthatunk, milyen a magunkról alkotott kép, találkozhatunk a belső tudatalatti képünkkel. Ez szubjektív. Minden hatás, ami megérint, az rólunk szól. Nagyon erősen jelen lehetnek most velünk azok az energiák, amelybe beleszülettünk, a családi örökségünk, a családi életünk.

Mivel az újhold, a Mérleg Nap és a Mérleg Hold találkozási pontjában jön létre, minden a kapcsolódásról, a kapcsolatokról és az egyensúly keresésről szól, de csak a felszínen. Valójában ennek az újholdnak sokkal mélyebb üzenete is van, mivel a 4. házba került, amely a szülői házat, az otthont és a tudattalant képviseli. Ahogyan a Nap és a Hold találkoznak, randevúznak az égen - a tudatos énünk (akik vagyunk) és a tudattalanunk, vagyis az isteni énünk ilyenkor szintén mélyen összekapcsolódnak. Bibi akkor van, ha nem együtt haladnak az úton, nincsenek egyensúlyban, és nem találják egymást, nem tudnak kapcsolódni. A Hold ilyenkor sötét, nincs fénye, ám a belső fényünk növelésével el tudjuk távolítani a sötét erőket az elménkből, a gondolatainkból (rMerkúr), hogy megtaláljuk és kiegészüljünk a másik felünkkel.


A belső egyensúly megtalálása az egyik legfontosabb üzenete a mai Mérleg holdnak. Erre építjük a jövőnket. A Hold, a Rák, és a 4. ház amely mind kapcsolódnak a mai újholdhoz, a szükségleteinket és az otthonunkat képviselik. A Mérleg hajlamos a megfelelési kényszerre, mások szükségléteit előbbre helyezni a sajátjánál, ezért ha így szocializálódtunk, és ez adta meg az alap stabilitásunkat, kibillenés esetén többet gondoljunk magunkra is, hogy a belső egyensúlyunk helyreálljon. Ez azzal a kényelmetlen helyzettel is járhat, hogy elhagyhatjuk az otthonunkat jelentő biztonságot, akár fizikailag, akár spirituális értelemben kilépünk a rögzült családi mintánkból. Az egyéniségünk fejlődése érdekében egy új útra lépést jelenthet az előttünk álló időszak. Ez a folyamat a Kos teliholdnál fog kiteljesedni és éri el a csúcspontját október 9-én. A Kos jegye képviseli a önálló, független ént, amire teliholdnál ráláthatunk.

Ez idő alatt a Szaturnusz-Uránusz kvadrát egzakt, mindkét bolygó 18. fokon áll és hat bolygó halad visszafelé. Felfokozott nyugtalanság, idegesség, viharos energiák jelzik a változás szelét. Visszatérnek a februári energiák a Szaturnusz-Uránusz kvadráttal. Mindennek alapja az otthon harmóniája, a belső egyensúlyunk, a szívünk tápláló szeretete. Erre épül minden, ez mindennek az alapja és ehhez a forráshoz kapcsol minket be a Mérleg újhold szeptember 25-én, amely 23:54 perckor válik pontossá Budapesten a Mérleg 2.fokán.

Németvölgyi-Nagy Renáta

Egyéni konzultáció lehetőségeiről itt tájékozódhatsz.

Októbertől ÚJRA KLUB, Benne a Nagyvilág történései - Részleteit a Horoszkópelemzés Klub zárt facebook csoportban olvashatod.