A káros kapcsolódások és az ebből fakadó érzések felismerése - Bika telihold

2020.10.31

Teliholdkor találkozhatunk azzal az elnyomott oldalunkkal, amelyikkel kevesebbet törődtünk. Például az önbecsülésünkkel. Érzelmi szükségleteinket a Hold jelöli, amely most a Bika jegyében felerősítheti nemcsak a partnerünk fizikai közelségére való vágyunkat, hanem az örömökre, az élvezetekre, a testiségre és az anyagiakra is. A Bika teliholdnál azok a kapcsolatok billennek meg, amelyekben jelen van valamilyen függő- vagy birtokló helyzet, amelyek kezdetektől fogva ott voltak, de nem akartunk tudomást venni róluk. Az is lehet, hogy hittünk abban, hogy majd irányítani tudjuk.

Teliholdkor pontos helyzetjelentést kapunk arról, hogy valóban azzal vagyunk-e, ott vagyunk-e és azt csináljuk-e az életünkben, ami igazán örömet okoz (Bika), vagy a teljesítménykényszer hajt, és az, hogy kézben tartsuk a szálakat, amelyekbe jól bele lehet kapaszkodni (Skorpió). A Bika teliholdnál minden olyan felesleges dolgot időszerű magunk mögött hagyni, amiről azt érezzük, hogy lefelé húznak, nyomasztanak és nem tudunk belőle szabadulni. A telihold a Bika 8. fokán jön létre október 31-én az Uránusszal együttállásban, amely a belső függetlenségünk erősítésére és a ragaszkodások elengedésére hívja fel a figyelmet.

Bővebben - Sokan vallják be, hogy megrekedtek

Céltalanság, energiahiány, megrekedtség. Panganak az energiák. Nincs motiváció a régi élet folytatásához, ugyanakkor a ragaszkodás is még megvan hozzá. A Bika (stabilitás) - Skorpió (változás) tengelyen létrejövő telihold ezeket a megrekedt állapotokat tárja elénk, és tudatosítja, hogy milyen mintákba, szokásokba ragadtunk bele, amelyeket már unalomig ismétlünk, mégse változtatunk rajta.

Türelemre intő napok - törődjünk a testünkkel!

A teliholdat uraló bolygók mind a saját jegyükben állnak, ellentétesen: a Vénusz a Mérlegben vágyik a társas érintkezésekre, a Mars a Kosban vágyik az önállóságra, a spontán dolgokra és a figyelemre. Ezt a nyilvánvaló kettősséget most önmagunkban kell kibékíteni, valahogy úgy, hogy ne bűnbakokat keressünk a másikban, hanem vegyük észre, hogy sok esetben a körülöttünk lévő emberek emlékeztethetnek arra a régi énünkre, amit már nagyon magunk mögött szeretnénk hagyni, de még nem állunk készen rá, hiányzik az erő, a bátorság az elinduláshoz. A Mars november közepéig még retrográd, így türelemre int, és nem baj, ha még nincs meg az új irány, most van idő foglalkozni azzal, hogy mit is szeretnénk, kik vagyunk, milyen új kihívásokra vágyunk, vannak-e céljaink. A Bika egyébként is türelmes és kényelmes, és sokszor nehézkes jegy.

Maradjunk belülről függetlenek!

A telihold előtti egy-két napban az energiák mindig magas szinten vannak, könnyebben szétesik a megszokott működésünk, több lehet a zavaró helyzet, feszültség, "a mindenki hagyjon békén", és a hirtelen, váratlan fordulatok. A Bika teliholddal együttálló Uránusz megkérdőjelezi a tartósságot - mivel az Uránusznak az állandóság az ellensége, és arra szólíthat fel, hogy ne akarjuk mindenáron megtartani a kötődéseinket, mert elveszítjük őket, minél jobban küzdünk érte. Maradjunk belülről függetlenek!

A telihold nagyszerű lehetőség, hogy a káros kapcsolódásokat és az ebből fakadó érzelmeket felismerjük. A Merkúr november 3-4-én előre indul a Mérleg jegyében, majd halad tovább a Skorpióban. A múlt hibás döntései miatt nagyobb lehetett a stressz, azonban a retrográd Merkúr jó időszak volt erre, hogy ezeket felülvizsgáljuk és egyenesbe tegyük. A Bika stabilitás iránti vágyáról sem kell lemondanunk, azonban a stabilitás fogalma átalakulóban van, ahogyan az értékeké is. A telihold energiái legerősebben az önbecsülésünkre és a belső függetlenségünkre hatnak most. Ha van vele dolgod, érezni fogod. A Bika és Skorpió érdekeltségűekre intenzívebben hathat, illetve amely horoszkóp házad felett létrejön a telihold, azon az életterületen hozhat felismerést megragadásról és az önbecsülés fontosságáról.