"A legszegényebb ember tud a leggazdagabb lenni" - avagy  Jupiter a Bikában

2023.05.17

Amikor azt olvashatjuk mindenhol, hogy a Jupiter ma belépett a Bikába, és ettől majd megváltozik pozitív irányba az életünk, sőt, jön a gazdagság is, nem árt tisztában lenni azzal, hogy ez egy illúziókeltés. Láttam egy filmet, Amal a címe, és a történet mintha pont a mostani időben játszódna: kihalóban a becsület és a tisztesség, az emberek egyre frusztráltabbak és kapzsik, ahogy a világ átalakulóban van.

Rahu illúziót hoz létre, így az éppen egyenesbe forduló Merkúr és Jupiter, amelyek a közelében állnak az illúzióik csapdájában tarthatnak, és ha nem vagyunk rá elég tudatosok - beszippanthat. Megzavarhatja a gondolkodásunkat, kiváltképp, ha ez idő alatt hirtelen, váratlan helyzetekkel találjuk szembe magunkat, a beborulások felszínre hozzák saját árnyékos oldalunkat.

Bolygóállások mindig voltak és lesznek, amiket az egyéni életutunk szerint tapasztalunk meg. Lehet kémlelni az állásokat, de attól várni a sorsunk jobbra fordulását pont olyan időpocsékolás, mint várni a Napos időt, ami után valamikor újra beborul az ég. Ezért sem szeretek előre jelzésekről sem írni, sem beszélni, sokkal inkább fontosabbnak tartom önmagunkkal kibékülni, önmagunkat jobban megismerni.

Illúzió keltésben sajnos mi asztrológusok is élen járunk, mintha ez lenne az egyetlen érvényesülési lehetőség a mai világban, ahogy sok más "megmondó" területeken is. Eljött tényleg az az idő, amiről már régen beszélnek, hogy már nem lehet kívülről keresni a megoldásokat, követni mások igazságát, főleg nem vakon és sok pénzt fizetve, meg kell mindent kérdőjelezni, hiszen az ellentmondások korában élünk, mindenki papol arról, amit meg sem tapasztalt, ezért nem marad más, mint a saját tiszta belső igazságunkat felfedezni és azt követni. Azt, ami számunkra logikus és elfogadható. Én ezt teszem, ezt érzem helyesnek. Ebben a bábeli zűrzavarban mindenki mond mindent, csalók csalók hátán könnyebb beszennyeződni, mint megtisztulni. megválni rossz szokásainktól.

"A legszegényebb ember tud a leggazdagabb lenni" hangzik el a film elején, és ha ezt nem hisszük el, feltétlenül meg kell nézni, a szívünkig hatol. Az értékekhez való ragaszkodást a Bika képviseli, a gazdagságot a Jupiter. Hogy ki miben akar gazdaggá válni, növekedni, előbbre jutni az életben, miben akar hinni, mindenki eldönti maga. Nagy pszichés nyomás és megmagyarázhatatlan frusztráció lehet ezekben a napokban. A Jupiter jegyváltása a föld jegyeknek minden bizonnyal igazi áldás lehet, de mielőtt igazán elmerülne az örömöket rejtő földi Bikában, a belépésekor a Plútó még alaposan lehúzza a mélybe, megleckézteti a hitünket. Olyan, mint a medencék előtti hideg lábvíz, ami igen kellemetlen érzet, és nem kikerülhető, ha csobbanni akarunk a jóban. Belépve egy tábla figyelmeztet: mély víz, csak úszóknak!

Németvölgyi-Nagy Renáta