A Mars nagy utazása - Fontos lépések azok, amiket most megteszünk!

2022.08.07

A Mars nagy utazását láthatjuk az égen egy ideje, a napokban áthaladt az Uránusz-Felszálló Holdcsomó (más néven Ráhu) együttállásán (július 28-augusztus 5.), majd most a Szaturnusz kvadrátjában van (augusztus 6-7). Innen pedig az útját a Plútó trigonja felé veszi (augusztus 13-14), hogy végérvényesen uralni tudjuk az erőnket.

Mit is jelent mindez? Uránusz az igazságra való ráébredést képviseli. Az Uránusszal való első találkozás azt jelezte, hogy ráébredhettünk arra, hogy mi az, amit máshogyan szeretnénk csinálni. Mivel az Uránusz pont a szaturnuszi elveket kérdőjelezi meg, a Mars a felébredés, a ráeszmélés után azzal a Szaturnusszal találkozik, amit épp maga mögött akar hagyni. Ez némi stressz forrása lehet. A Szaturnusz rávilágíthat, mennyire vagyunk védettek, azaz vagy jobban kellene védeni magunkat és határokat húzni, vagy a meglévő határaink (félelmeink) azok, amelyek túlságosan korlátoznak, szankcionálnak feleslegesen. Ez az időszak hozhat elválásokat - lehet az egy közösségtől, csoporttól stb. vagy új prioritások felállítását. 

Fontos lépések azok, amelyeket most megteszünk, mivel a Mars az energiánkat, a motivációnkat és a túlélést képviseli, és nem mindegy, hogy minek és kinek adjuk oda az energiánkat. Szaturnusz az idő ura, és amikor találkozik a Bika Marssal, azt mondja, hogy lassíts le, és az erőfeszítéseidet tedd olyan cselekedetekbe amelyek élvezetesek számodra és amit ráfordítasz idő, valóban értékes legyen és becsüld meg! 

A Szaturnusz és a Mars kvadrátja segít a bennünk lévő ellentétes erők kibékítésében. Sok frusztráció mögöttes oka, ha nem a hivatásodnak élsz (Szaturnusz), és nem azt csinálod, amit a legjobban szeretsz. A bátorság (Mars) és a komfort zónából való kilépés hiányában az élet valóban csupa küzdelem és szenvedés. A Bika jegye a pénzcsinálás jegye is, ám a pénz önmagában még senkit nem tett boldoggá. Ellenben az egészségünk rámehet, ha mindig az anyagi biztonságon vagy a megszokásainkon kattogunk. 

A Mars ebbéli utazása a hozzáállásunk megváltoztatását, életünk megreformálását támogatja, mindazon tevékenységek felfedezésével, amelyek valódi örömmel és elégedettséggel töltenek el. Azt gondolom, hogy a Mars áthaladása az Uránuszon és a Rahun (felszálló holdcsomón) drasztikus változásokat indíthat el, hogy megértsük a valódi szabadság és a jólét fogalmát, az önazonosság szerepét, amely nem a pénztől függő dolgok.

Tavaly február óta a Szaturnusz és az Uránusz kvadrát hatásai alatt vagyunk - ők ketten határozzák meg nagyrészt a világi tendenciákat is - , és akinek sikerült ráéreznie kettejük időszakos ritmusára, még ha ez egy hullámvasút is, minden egyes új kör után óriási felszabadulásokat, lépéseket, - nem is lépéseket, ugrásukat tehettek meg. Egyre felszabadultabbá válni a nyugtalanító hatásokból - valahogy úgy, mint amikor kiszállunk a hullámvasútból a végállomáson. 

A Mars - amely a Bika jegyén áthaladva újra bekapcsolta ennek a két kiemelt bolygónak, a Szaturnusznak és az Uránusznak a szerepét, megtanít az érdekérvényesítés fontosságára, a stabilitásra és pozitívnak maradni, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy meg tudjunk birkózni a kívülről érkező stresszel és a nyomással.

Végezetül a Mars a Plútó tritonjában zárja a nyári nagy transzformációt és adja át helyét a két "nagynak", a Szaturnusznak és az Uránusznak, hogy tegyék a dolgukat, és reformálják meg a világot. A változás jó dolog, érdemes közeli jó viszonyt ápolni vele, kisimítja a ráncokat is.

A Mars nem megy messzire, a szomszédos jegyben, az Ikrekben nyolc hónapot fog időzni augusztus 20-tól, de erről majd később egy másik posztban.

Lényeges, hogy a Mars erejét pozitívan működtessük, mert ahogyan minden bolygó, a Mars is tud negatívan működni, ha nem megfelelően kezeljük a keletkezett feszültséget. Ilyenkor sajnos gyakoriak a balesetek vagy a megbetegedések. A Mars helyes működtetésének megértésében saját horoszkópunk sokat segíthet. 

Ha mélyebb szinten érdekel születési horoszkópod, választhatod az egyéni konzultációt, melynek részleteit megtalálod a blogomon.

Reni 

Szaturnusz-Uránusz 2022.szeptember-október-novemberben ismét 1 fokon belül lesznek.

Szaturnusz Uránusz korábbi egzakt kvadrátjai:
2021.02.17
2021. 06.15
2021.12.24