Vonzás és taszítás - pozitív és negatív erők összehangolása - Telihold a Mulában (védikus)

2021.06.24

A Hold az érzelmek és a mentális aktivitás bolygója, ami teliholdkor még erősebb impulzusokat válthat ki. A telihold magas elektromos energiákkal telitett. Egyszerre vannak jelen a Pozitív és Negatív erők, a vonzás és taszítás energiái. Az egyik ezt akarja, a másik meg amazt. Ezen a  Merkúr mai irányváltása segíthet, lassú előre indulásával a nézőpontok áthelyezésével, megérthetjük vagy kijavíthatjuk a múlt hibás vagy elsietett döntéseit is. 

A védikus égbolton a telihold a Mula nakshatrában lesz ma, a Galaktikus középponti tengelyen. Innen indul minden és tér vissza, ez a karmikus hibák kiigazításának és átalakításának a legerősebb pozíciója. A telihold napján a Nap és a Hold olyan erőkkel kapcsolódik össze amelyek a végső teremtés és a pusztító erők együttes megnyilvánulását képviselik. A teliholdat a Ketu uralja, ez a kígyó farka, amely fej nélküli, és a felszabadulás és az átalakulás hatalmas spirituális energiáit szimbolizálja. 

A mai telihold energiái kihozzák a legmélyebben gyökerező karmikus ügyeinket, amivel dolgunk van, és az egyszerre jelen lévő negatív és pozitív hatás kikényszeríthetik a belső ébredést, segíthetnek túllépni, elpusztítani azokat az akadályokat - főként ragaszkodásokat -  amelyek az utunkban állnak. Ehhez nem kifelé, hanem befelé kell haladnunk, fejlődnünk. A Ketu jelenleg a Skorpió jegyében halad, amely jegy szintén mélyre hatol, a világ rejtett dolgait képviseli, mindazt, ami titokban zajlik, de itt is itt van az átalakulás - amely titokban zajlik. Minden energia befelé tol minket, azért, hogy pszichésen megerősödjünk, és hogy a nehéz helyzetekből képesek legyünk felemelkedni, pont úgy, ahogy a lótusz virág is teszi - erről már korábban írtam a legutóbbi telihold kapcsán.

A kígyók az elektromos energiát, a kundalíni erőt szimbolizálják a védikus gondolkodásban. A Merkúr három hét hátráló mozgás után megindul előre. Megkezdődik az áthangolódás az új energiákra a következő három hétben. A Merkúr elindulásában legjobban érintettek az Ikrek, Szüzek, Halak és Nyilasok. Talán a facebook oldalamat is visszakaphatom...