Ami mögött tiszta szándék van, az nem válik hamuvá - Tisztító Újhold a Krittikában (védikus)

2021.05.10

Az újhold (május 11.) körüli napokban több lehet a bizonytalanság, a megtorpanás, a frusztráció. Szó mi szó, feszült állások jöttek össze erre a hétre. A Rahu a Merkúrral került együttállásba, ami zűrzavart hozhat a kommunikációban, a Mars pedig a Szaturnuszra hat, ami akadályoztatást jelez és megakaszthatja a lendületet.

A Ráhu két dologról híres: az egyik, hogy felerősít mindent, amivel találkozik, a másik, hogy megtévesztést, illúziókat és félelmeket kelt mindenhol. Igy, ha engedjük, a gondolatainkba (Merkúr) könnyen befészkeli magát a zűrzavar és a bizonytalanság. A félelmek, amelyek ilyenkor előjönnek a saját belső démonjaink, amiktől szeretnénk elmenekülni, de folyton visszatérnek. A kudarcok, a félelmek a téves énkép eredményei, ezek okozzák a szenvedést. Pl. rögeszmésen rugózunk egy témán vagy egy döntésen, hogy helyes volt-e. A Rahu a démon, és a vele való harcot - ha hosszútávú boldogságban gondolkodunk - előbb, vagy utóbb, de meg kell vívnunk. Ez az időszak most egy ilyen démonikus harc időszaka lehet, aminek célja a megtisztulás minden manipulatív és téves hatás alól.

A Kos jegyében a Krittikában létrejövő újhold május 11-én támogat minden ilyen harcot, küzdelmet különféle szinteken. A Krittikát a Nap és Agni, a tűz istene uralja, ő az, aki megtisztít. A tűznek semmi sem tud ellenállni, az összes őselem közül csak a tűz képes megváltoztatni a dolgok természetét. Annak érdekében, hogy a dolgok megváltozhassanak az életünkben, egyfajta tűzpróbán kell átesni. Ami tiszta, ami mögött tiszta szándék van, az nem válik hamuvá. 

A Krittika a Nap jellegű természete miatt a tűzzel, a hatalommal, a hadviseléssel, a bátorsággal is kapcsolatba hozható, illetve az emésztést is ide sorolom, mert az emésztés tüze is itt van. Segíthet a régi dolgok feldolgozásában, megemésztésében. Az újholddal mindig egy új holdhónap veszi kezdetét, amely megmutatja az adott hónap témáját.

Marcangolás helyett nézz mögé a gondolataidnak, érzéseidnek, vesd tűzpróba alá, hagyd, hogy elégjenek a hamis vágyak, gondolatok és fellobbanjon a tiszta, szent tűz benned, a fény, a bölcsesség, a szív - és az élet őszinte szeretete! A legmagasabb szintű megtisztulást jelképezi a Krittika újhold.